Cu odioasa măsură luată de una dintre cele mai cunoscute rețele comerciale de la noi, anume de a planta garduri de sârmă despărțitoare în propriile magazine, am ajuns să mă simt efectiv umilit printre contemporanii mei.

Adică, în funcție de situație, să mă uit la ei, la cei de dincolo de gard, ca la niște indivizi superiori sau inferiori. Fără să-i cunosc, fără, să știu ce poate fiecare. Să cred că eu nu merit sau nu trebuie să trec din colo de gard. Toți sunt, evident, contemporanii mei, dar eu mă simt astfel umilit printre ei… Pardon, pe lângă ei.

Gardurile au fost plantate în astfel de magazine pentru a-i separa pe cei vaccinați de cei nevaccinați împotriva Coronavirusului. Adică nevaccinații să nu intre și pe la standurile cu mărfuri nealimentare, să nu infecteze acele spații și pe oamenii care le străbat. Dar în zona cu alimente se întâlnesc, de-a valma, toți.

Măsura a scandalizat multă lume și dintre vaccinați și dintre nevaccinați, iar de vreo două zile aud că în unele orașe astfel de garduri au și fost eliminate.

Cu ceva timp înainte, de când s-a dat din nou ordin la un fel de lockdown, o altă rețea comercială importantă a separat spațiile de tranzit pentru clienții vaccinați și nevaccinați.

Fără garduri, ci cu intrarea fiecărui grup doar pe la una din ușile care le-a fost destinată. O parte dintre magazinele cu produse nealimentare au fost separate prin cordoane discrete din benzi de plastic, iar pe la ușile pentru vaccinați stau și acum cerberii cu aparate de scanat certificatele verzi.

Culmea, atunci, pentru o astfel de măsură s-au scandalizat chiar unele dintre autorități. Că, adică, virusul ar putea trece nestingherit de la un grup la altul cu toată separarea. Acum, cu metoda gardurilor de sârmă virusul parcă nu ar mai avea un asemenea curaj. Privește doar, mârâind, precum câinele care se dă prin gardul de șipci, lătrând, la trecători.

Nu sunt „antivaccinist”, mai ales acum când am auzit că și patriarhul s-a vaccinat, dar eu, separat de concitadinii mei, tot umilit mă simt. Umilit printre contemporani.

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE