Dr. Adrian Cotirlet, consulul Eleonora Moldovan, si primarul Viorel Ilie, intre gazdele lor la Spitalul din Noua Sulita

Spitalul Raional din Noua Sulita (Ucraina, regiunea Cernauti) are, de la sfârsitul saptamânii trecute, o trusa pentru operatii chirurgicale laparoscopice, donata de Primaria si Spitalul Municipal de Urgenta din Moinesti, intr-un parteneriat cu firma germana producatoare de aparatura medicala Karl Storz.

„Trusa, in valoare de 100.000 de euro, ne-a informat managerul spitalului din Moinesti, dr. Adrian Cotirlet, se afla acum in dotarea salii de operatie a spitalului din Noua Sulita, unde va fi folosita de medici care initial au fost pregatiti in spitalul nostru pentru a stapâni tehnica chirurgiei laparoscopice.

Pregatirea personalului a constat in desfasurarea mai multor stagii practice la Moinesti si obtinerea competentei in chirurgie laparoscopica de doi chirurgi, certificata de Ministerul Sanatatii din Ucraina.”

PUBLICITATE

Donatia de aparatura laparoscopica si pregatirea de specialitate a personalului medical fac parte din primul proiect de colaborare in plan social, administrativ, economic, cultural si turistic intre comunitatile din Moinesti si Noua Sulita, inceput cu circa patru ani in urma.

Din acest motiv, la evenimentul de saptamâna trecuta din raionul Cernauti s-au aflat, alaturi de autoritatile locale si de conducerea Spitalului Raional din Noua Sulita, primarul municipiului Moinesti, Viorel Ilie, dr. Adrian Cotirlet, dar si campionul proiectelor finantate cu fonduri europene in judetul Bacau, preponderent in domeniul turismului, dr. inginer Constantin Popa, si viceprimarul municipiului Bacau, Radu Ababei. Evenimentul a fost onorat, de asemenea, de prezenta consulului general al României la Cernauti, Eleonora Moldovan. Comunitatea din Noua Sulita este formata in proportie de 80% din români. De aceea – a spus, la eveniment, Eleonora Moldovan – aceasta comunitate trebuie sprijinita tot mai mult de românii de pretutindeni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ