– sicriul cu trupul neinsufletit a fost depus la capela Bisericii Invierea Domnului, din Bacau

Vineri seara, in jurul orei 22.30, trupul neinsufletit al salvatorului Voicu Socae, copilot pe elicopterul Smurd, care s-a prabusit in Republica Moldova, a fost adus acasa, la Bacau. Sicriul a fost depus la capela Bisericii Invierea Domnului, acolo unde a fost asteptat de familie, camarazi si prieteni.

De aceasta data, Voicu s-a intors definitiv acasa. „Este foarte greu. I-a placut sa zboare. I-a salvat pe altii, dar pe el nu s-a mai putut salva. Eu i-am spus ca meseria asta este prea riscanta, dar mi-a spus ca-i place”, spunea tatal copilotului Socae. Despre pasiunea lui pentru zbor a vorbit si un coleg, care il cunostea de 22 de ani.

PUBLICITATE

Au fost impreuna la liceul militar si isi aminteste cum priveau impreuna spre cer si isi doreau sa ajunga si ei acolo sus. Cu multa ambitie si seriozitate au intrat la Academia Fortelor Aeriene si au ajuns piloti. Voicu nu stia sa spuna „Nu” si sarea in ajutorul tuturor celor care aveau nevoie de el. Era salvator.

Echipajul Smurd care a adus trupul neinsufletit de la Iasi in Bacau a fost insotit si de ministrul secretar de stat Raed Arafat, care a transmis condoleante familiei.

Alaturi de Voicu Socae au mai pierit in tragedia din Republica Moldova si medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu si comandorul Doru Gavril, toti din Iasi. Toti cei patru membri ai echipajului Smurd, aflat intr-o misiune de salvare, vor fi inmormântati duminica.

Capitan-comandor Voicu Socae (37 ani), pilot de elicopter, era încadrat în structurile militare din 2003, iar din 2008 a devenit angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Avea o experienta de zbor pe elicopter de 1.480 de ore, era absolvent al Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov, era casatorit si avea doi copii.

Inmormantarea va avea loc duminica, 5 iunie, la ora 13.00, la Biserica Invierea Domnului din Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Coondoleante sotiei! Sa ii dea Dumnezeu putetea sa treaca peste imensa pierdere si sa gaseasca energia necesara cresterii copiilor. Putere mare, doamna doctor!

  2. Condoleante familiilor celor patru EROI ! …si pentru familia lui , Ionut Socae , copilasii , sa nu uite , ca , …,.. Tatal , lor , este in zbor ..si ii vegheza de sus …!! …. !!….sa treceti
    cu bine peste aceste triste momente !

  3. Condoleante d-na Dr. Socae! Gandurile noastre sunt alaturi de dumneavoastra si ne rugam pentru intarirea in fata acestei tragedii!

  4. Condoleante d-na Dr. Socae! Ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa mangaie sufletele celor ramasi nemangaiati de tragica despartire.

  5. Sincere condoleante D-na Dr. Socae ! Dumnezeu sa va dea putere sa treceti peste aceasta tragedie si sa fiti tare pentru cei doi ingerasi..au nevoie de dumneavoastra !

LĂSAȚI UN MESAJ