Tânăra trupă de metalcore din Bacău, Flaming Skies, lansează miercuri, 15 septembrie, albumul ei de debut „Empire of Glass”. Albumul este rodul a doi ani de muncă, chiar de la înființarea trupei, și conține piese mai vechi, deja cunoscute de public, piese care au fost cântate doar live, dar și compoziții aflate la prima audiție. Albumul va fi prezentat live vineri, 17 septembrie, și la festivalul Guitar Meeting, la Sibiu.

Flaming Skies a început sa lucreze la piesele de pe album în iarna anului 2019 și au terminat lucrul în vara anului 2021. A fost și în perioada restricțiilor impuse de pandemia de Covid 19, iar constrângerile și măsurile restrictive și-au pus amprenta pe stilul adoptat pentru piesele de pe album.

„Empire of Glass – spun membrii trupei – conține piese mai vechi, deja cunoscute de public, piese care au fost cântate doar live, dar și compoziții aflate la prima audiție. Ordinea pieselor de pe album prezintă evoluția fiecăruia dintre noi. Personajul vizat de compoziții pleacă de la liniștea umbrelor, luptă cu sine și cu sistemul corupt, se simte încătușat, este pe punctul de a renunța, dar speranța îi dă aripi și continuă lupta, devenind un erou. Ultima piesă de pe album, Defy, este o piesa manifest, poate cel mai elocvent mesaj de mobilizare împotriva unui sistem profund corupt”.

Albumul este lansat independent, pentru că membrii trupei nu au colaborat cu o casă de discuri. Înregistrările au fost realizate în studioul Brothers of Rock și în studioul de înregistrări al lui Cătălin Roman. Pentru partea de Mix/Master, au colaborat cu Marius Costache (Studio 148), iar ilustrația albumului a fost realizată de Alexandra Racovițeanu (Straja).

Cei de la Flaming Skies sunt Bogdan Pralea – voce și chitară, Matei Racoveanu – chitară, Raluca Ababei – bass și Rareș Bibire – tobe.

 PUBLICITATE