21 iunie 2024
Zona zeroEu știuTrimiți des colete în Anglia? Află de la MokaTrans.uk cum trebuie pregătit...

Trimiți des colete în Anglia? Află de la MokaTrans.uk cum trebuie pregătit un colet

Trimiterea de colete în afara țării poate fi o provocare, mai ales când vine vorba despre a te asigura că acestea ajung la destinație în stare perfectă. În special pentru cei care au nevoie de servicii de curierat Anglia – România, este esențial să înțeleagă cum să pregătească corect un colet pentru expediere.

Descoperă, în cele ce urmează, câteva sfaturi esențiale despre cum să pregătești un colet pentru livrarea înafara țării, de la specialiștii MokaTrans.uk.Ambalarea corespunzătoare, cheia livrării cu succes

Ambalajul unui colet cu o destinație internațională trebuie să asigure protecție împotriva șocurilor și manipulărilor succesive. Cutiile de carton, lemn sau plastic sunt cele mai indicate. Acestea trebuie să fie integre, fără rupturi sau obiecte ascuțite care ies în afară. De asemenea, coletele trebuie să fie etanșe, pentru a nu produce pagube altor expediții. În plus, autoritățile vamale pot deschide coletele pentru inspectare, așadar ambalajul nu trebuie supra-sigilat.

Iată, așadar, câteva sfaturi practice pentru a ambala corect coletele, astfel încât să previi potențialele probleme ce pot apărea în timpul transportului:

 • Alege un ambalaj solid din carton, lemn sau plastic rigid. Verifică să nu aibă rupturi sau deteriorări.
 • Dimensionează ambalajul în funcție de conținut, fără spații goale. Dacă expediezi mai multe obiecte, ambalează-le individual.
 • Folosește suficient material de umplutură. Folia cu bule, bilele de polistiren sau hârtia creponată vor amortiza șocurile.
 • Obiectele fragile trebuie ambalate separat în cutii pline cu material de protecție.
 • Sigilează bine toate recipientele cu lichide, înfoliază-le individual și separă-le în colet de alte obiecte.
 • Folosește bandă adezivă rezistentă, de preferat mai lată, pentru o sigilare solidă.
 • Etichetele trebuie fixate bine, cu toate datele de contact lizibile.
 • Dacă expediezi obiecte cu margini ascuțite, ambalează-le astfel încât să nu perforeze ambalajul.
 • Respectă greutatea maximă acceptată de curier pentru un colet individual.
 • Dacă expediezi electronice sau mobilier, folosește ambalajul original sau încă un strat pentru protecție suplimentară.

Urmând aceste recomandări de ambalare se poate minimiza semnificativ riscul de deteriorare a coletelor pe parcursul unui transport internațional de colete.

Ce se întâmplă dacă coletele nu sunt ambalate corespunzător?

Fie că vorbim despre transport colete din Anglia în România sau invers, pe parcursul oricărei expediții pot apărea diferite incidente ce pot duce la deteriorarea coletelor. Iată, mai jos, câteva consecințe negative care pot apărea dacă coletele nu sunt ambalate corespunzător pentru o livrare de acest gen:

 • Deteriorarea conținutului – Dacă ambalajul nu protejează îndeajuns conținutul împotriva șocurilor și vibrațiilor din timpul transportului, obiectele din interior se pot rupe, sparge sau deforma. De exemplu, dacă expediem ceva fragil într-o cutie prea mare, acesta se poate lovi de pereții cutiei și se poate sparge.
 • Scurgeri – Ambalajele colectelor cu conținut lichid, care nu sunt etanșeizate corespunzător, pot duce la scurgeri nedorite. De exemplu, dacă o sticlă nu este bine sigilată, conținutul se poate vărsa în colet și poate deteriora și celelalte obiecte.
 • Pagube produse altor colete – Un ambalaj rupt sau care conține obiecte cu margini ascuțite care ies în exterior poate deteriora coletele cu care vine în contact în timpul manipulării și transportului.
 • Accidentarea personalului de manipulare – Obiectele ascuțite sau ambalajele deteriorate pot produce vătămări personalului care gestionează fizic coletele.
 • Pierderea partială sau totală a conținutului – În cazuri extreme, un ambalaj necorespunzător poate duce la rupturi majore și pierderea parțială sau totală a bunurilor din colet.
 • Întârzieri în livrare – Dacă un colet este deteriorat, poate necesita reambalare sau alte proceduri suplimentare care întârzie livrarea la destinatar.

Cum alegi cel mai bun furnizor de servicii de curierat Anglia – România?

Apelând la serviciile unui curier cu experiență în livrarea coletelor pe ruta Anglia – România, precum MokaTrans.uk, vei avea certitudinea că bunurile tale vor ajunge în cele mai bune condiții la destinație.

Cu peste 8 ani de experiență în transportul coletelor din Anglia în România și invers, MokaTrans a întâmpinat și a depășit cu succes numeroase provocări, caracteristice acestui domeniu, de altfel. Acest parcurs, însă, i-a permis companiei să ofere de servicii de curierat internațional de o calitate ireproșabilă și la prețuri avantajoase, devenind astfel unul dintre furnizorii preferați de români.

Pentru mai multe informații despre servicii profesionale de curierat Anglia – România, te invităm să accesezi https://mokatrans.uk!spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img