14 iunie 2024
EvenimentTricolorul pe monedă BNR

Tricolorul pe monedă BNR

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, 25 septembrie, un set de monetărie cu tema „175 de ani de la adoptarea tricolorului”.

Setul de monetărie va conține monedele românești aflate în circulație, cu valoare nominală de 1 ban, 5 bani, 10 bani și 50 de bani și o medalie de argint.

Moneda are un diametru de 28 mm și o greutate de 15,5 g.Aversul prezintă un grup de revoluționari pașoptiști purtând steagul tricolor și inscripția „175 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI”.

Reversul redă reprezentarea unui fragment din pictura „România revoluționară” și inscripțiile „ROMANIA REVOLUTIONARA” și „1848”

Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locașuri speciale. Medaliile sunt realizate în condiții de calitate proof like.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 de seturi, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru un set este de 400 de lei.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri