După ședința de marți în care bugetul municipiului Bacău a fost “răsucit” de Opoziție, administrația locală a mai convocat încă trei ședințe extraordinare pentru a încerca să obțină anularea schimbărilor votate.

Miercuri seara, după o oră de dezbateri, ședința a fost suspendată deoarece Opoziția a votat împotriva ordinii de zi. Joi, la ora 13.00, ședința nu a putut avea loc deoarece Opoziția nu s-a prezentat iar seara, de la ora 16.30, ședința s-a transformat într-o negociere pe holurile CAEx.

Administrația susține că în buget s-ar fi introdus prevederi ilegale și de aceea ar fi nevoie de revenirea la varianta originală a bugetului. De cealaltă parte, Opoziția se declară de acord să facă unele modificări, dar nu vrea să renunțe la principalele schimbări votate.

“Bugetul municipiului Bacău nu se «închide» în programul ForexeBug de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice din cauza unei plăți nelegale făcute de Primăria Bacău, la 5 februarie 2021, fără să existe un buget aprobat al municipalității pe anul în curs”, susține, într-un comunicat de presă, organizația PSD Bacău. Astfel, se afirmă că s-ar fi plătit o factură, în valoare de peste 20.000 de euro, pentru cumpărarea de camere de luat vederi, fără ca pentru această cheltuială să existe un buget aprobat anterior!

Pe de altă parte, administrația acuză Opoziția care a votat celebrul amendament la propunerea de buget că a introdus ilegal o alocare de un milion de lei pentru execuția trenului urban, fără să existe documentația tehnico-economică necesară conform legii. Tot administrația reproșează Opoziției că a eliminat banii pentru plata campaniei de vaccinare din buget.

În replică, PSD spune că administrația Viziteu a prevăzut cheltuieli pentru campania de vaccinare anti-Covid19 la capitolul „Ordine publică și siguranță națională”, când vaccinarea este o procedură medicală, nu o problemă de ordine publică.

Joi seara, ședința trebuia să înceapă la ora 16.30, dar timp de o oră consilierii Opoziției au stat pe hol negociind cu primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

După o oră de discuții, a început ședința și, deși se părea că se ajunsese la un compromis, primarul Bacăului a surprins auditoriul cu acuze la adresa consilieriilor Opoziției, despre care a spus că au jignit angajații Primăriei și că nu va mai permite așa ceva.

Apoi, spiritele s-au încins timp de mai multe ore, în vreme ce consilierii Opoziției au cerut amânarea dezbaterilor pentru marți, 27 aprilie, deoarece au fost primite anumite documente care nu au putut fi studiate în timp util.

Până la urmă, ordinea de zi a fost respinsă și ședința a fost suspendată, la fel ca miercuri seară.PUBLICITATE