Acestea erau in ultimul an la Scoala Postliceala Sanitara „Christiana” Bacau si sunt acuzate ca au strâns bani de la colegii de clasa pentru a-i da membrilor comisiei de examinare ca sa fie mai indulgenti la probele de final. Instanta a dispus arestarea lor preventiva pentru 29 de zile.

Totul a inceput de la un denunt facut de una dintre elevele scolii postliceale. Aceasta s-a plâns anchetatorilor ca i s-a cerut o suma de bani pentru protocolul examenului final. Astfel, Mihaela C. si Iulia si Florentina P., sefele celor trei clase din an terminal, au intrat sub monitorizare si au fost prinse in flagrant in timp ce primeau banii de la colegi. Suma solicitata era de 200 de lei, fiecare grupa având 28 de cursanti.

Oamenii legii vorbesc de peste 15.000 de lei care ar fi trebuit sa ajunga la comisia de examinare in plic sau sub forma de cadouri. Se pare ca acestea s-ar fi gândit la ceasuri scumpe si bijuterii din aur, insa daca nu ar fi gasit ceva pe placul lor ar fi urmat sa le ofere bancnote. Cele trei femei sunt acuzate de infractiunea de trafic de influenta si au fost retinute imediat dupa flagrant. Sâmbata au fost prezentate Tribunalului Bacau care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

PUBLICITATE

Sentinta a picat ca un trasnet atât pentru ele cât si pentru rudele sau colegii lor care au venit sa le sustina. Au declarat recurs, dar pâna vor cere Curtii de Apel Bacau eliberarea vor sta in Arest. Elevele si-au recunoscut fapta dar spun ca nu au facut decât sa urmeze exemplul absolventilor din anii trecuti.

Se pare ca ancheta este abia la inceput si ca vor urma sa dea explicatii si unii profesori. Examenul de final de la scoala postliceala vizata, pentru asistentii medicali generalisti, incepe astazi.

„Ele au si recunoscut ca au strâns bani pentru a-i oferi comisiei. Este vorba de 200 de lei de la fiecare elev. Banii erau pentru a obtine indulgenta comisiei de examen si au fost incurajate de o cutuma veche. Se pare ca, in aceasta scoala, in ultimii cinci ani, s-au adunat bani pentru comisie, care era aceiasi de fiecare data, pentru a fi mai indulgenta. Au facut si ele ce au facut si ceilalti. Nu inteleg de ce niciun profesor nu a fost deranjat cu vreo intrebare pâna acum” – a declarat Cristian Cojocaru – avocat.

„Nu pot sa comentez in niciun fel ce s-a intâmplat. Nu le-a spus nimeni sa strânga bani de protocol, nu s-a intâmplat nici pâna acum asa ceva. A fost decizia lor, nu pot sa stiu ce au gândit, ce au vrut sa faca, pentru ca nu le-a cerut nimeni nimic. Ele nici nu au de unde sa stie ce a fost in anii trecuti. La inceput examenul s-a dat la scoala de stat si de trei ani se organizeaza examen la noi.

Probabil cine a facut acest lucru nu era suficient de bine pregatit. Este o scoala serioasa, unde profesorii si instructorii isi vad de treaba. Cu siguranta aceasta intâmplare ne va afecta si inscrierea pentru anul I” – a declarat dr. Eugenia Godja – directorul Scolii Postiliceale „Christiana” Bacau.

Ministerul Educatiei va demara o ancheta la „Christiana”

Dupa scandalul banilor de protocol de la aceasta institutie de invatamânt privata, Ministerul Educatiei a reactionat si a cerut o ancheta. „Ministerul Educatiei Nationale condamna cu fermitate situatia aparuta la Soala Postliceala Sanitara «Christiana» Bacau si respinge astfel de practici care exced regulamentele scolare si care nu au ce cauta în sistemul românesc de educatie.

Reiteram faptul ca Ministerul Educatiei Nationale manifesta toleranta zero fata de orice act de coruptie si va utiliza toate instrumentele legale pe care le are la dispozitie pentru a asigura legalitatea si corectitudinea organizarii si desfasurarii examenelor nationale. În paralel cu institutiile care fac cercetari în acest caz, Ministerul, prin Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, va derula propria ancheta si va dispune masurile care se impun”, se arata in comunicatul de presa remis de Ministerul Educatiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Domnilor magistrati, noi intelegem ca este plan pe coruptie pentru a da bine la Consiliul Europei dar de data aceasta a-ti exagerat cam mult. La urma urmei sunt totusi niste copii. Asa se practica peste tot in invatamint mai ales. Nu a-ti vazut ca cretinii aia de la conducerea I.S.J. Bacau nu au raspuns la telefoanele antenei 3.Ce credeti ca sefa ISJ Bacau e sfinta si nu stie ce se petrece. Cita spaga se da pentru un post de profesor sau prin spitale nu vedeti. Daca aveti singe in instalatie cred ca cel mai bine va concentarti pe mafiotii de primari pesedisti si pe cei din conducerea Consiliului Judetean Bacau cite minarii fac. Si va spun eu arestarea unui mafiot de primar sau un bos din Consiliile judetene fac cit 2o de arestari gen cei trei copii.Sau nu se [poate ca de e dom Benea,E clar plevusca de adormit copii.

  2. scoala postliceala=copii? Alooooo!!!!!!!!!! Postacul idiot, membru trufas al scolii respective sau posesor de progenitura bovina absolventa de “asistentarie”, ne crede idioti? Pai aceste “asistente medicale generaliste” au dat spaga in tot cursul scolii, la absolvire si urmau sa dea si la incadrare…….va dati seama dupa aia dragele de ele cum recuperau inzecit de la bietii pacienti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Subscrie, dar scrie corect! “Ati” si “A-ti” sunt doua lucruri diferite. Si eu sunt de acord ca “pesterele de la cap se-mpute”. E unul prins in anii trecuti cu spaga pe card. Actualmente e director de scoala, nu mai e inspector. Deci a ajuns rau de tot. Mai e unul care e inspector si acum, chiar daca se stie ca lua spaga si obliga profesorii sa corecteze mai indulgent acele lucrari cu semnul lui distinctiv. Si ca sa vezi: au prins trei eleve… Foarte bine. Tot spaga. Asteptam pesti mai mari!

LĂSAȚI UN MESAJ