Drazen Katunaric, Valeriu Stancu, Jean Portante si Claudio Pozzani (Foto: Petru Done)

Cu numai doua zile inainte de a fi prezenti la un important eveniment cultural in Iasi, „Primavara cartilor”-Librex 2016, luni, 7 martie, trei dintre cei mai cunoscuti si dintre cei mai publicati poeti europeni la ora actuala, Jean Portante (Franta), Claudio Pozzani (Italia) si Dražen Katunarić (Croatia) au poposit, pentru o seara, in Bacau.

Ei s-au intâlnit cu scriitorii bacauani si cu iubitorii de literatura, evenimentul fiind organizat sub auspiciile Filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor din România. Si intâlnirea de la Bacau, precum si prezenta celor trei poeti la Iasi, sunt prilejuite de aparitia la editura Cronedit din Iasi, in colectia PoeMondia, a trei volume de traduceri din poeziile lor in limba româna. Acestea sunt „In realitate”, de Jean Portante, „La marcia dell’ombra / Mersul umbrei”, de Claudio Pozzani, si „Cer / Pamânt”, de Dražen Katunarić, traduse de Mariana si Valeriu Stancu.

In Bacau, cei trei poeti au fost prezentati de scriitorul iesean Valeriu Stancu. Poetii au citit din creatiile lor si au purtat cu cei prezenti un interesant dialog pe teme legate de starea literaturii contemporane in tarile lor, de apetitul noilor generatii pentru literatura si in special pentru poezie, despre modul in care sunt perceputi si judecati marii poetii ai lumii etc.

PUBLICITATE

Jean Portante, italian la origine, este un scriitor luxemburghez stabilit de 30 de ani la Paris, autor de romane, povestiri, piese de teatru, poet si jurnalist. A fost tradus, anul trecut, in 14 tari, iar anul acesta are 12 carti in acelasi proces. Claudio Pozzani este presedintele Festivalului de poezie de la Genova, poet si compozitor, iar Dražen Katunarić este scriitor, poet, prozator si eseist.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Niște iluștri necunoscuți, debarcați cu tam-tam în târgul nostru snob și provincial…Si prezentați drept „trei dintre cei mai importanți poeți europeni”! Hai să fim serioși… Ați citit vreun vers din cărțile lor geniale?

LĂSAȚI UN MESAJ