Milioane de turiști din întreaga lume sunt atrași de pitorescul insulelor și orașelor în culorile curcubeului din Italia. Semnificația acestor cuvinte o poți înțelege doar dacă te hotărăști să vizitezi aceste locuri minunate, unde străzile sunt liniștite și casele pline de culoare, iar localnicii veseli și primitori.

Cinque Terre, Insula Procida, Italia

Această zonă din Italia este perfectă pentru concediu, pentru a experimenta cultura și tradiția italiană. Procida este considerată cea mai frumoasă și autentică insulă din Italia, se află în apropiere de Napoli. Clima blândă și peisajul de vis îți permit să petreci momente de neuitat, într-un cadru în care magia antică nu s-a pierdut, este creată de grădinile sculptate pe colinele Cinque Terre, de stâncile abrupte îmbrățișate de valurile mării albastre.

În satele urbane din Procida sunt interzise autovehiculele pentru a nu perturba liniștea de pe străduțele înguste și atmosfera plină de farmec creată de castele și biserici. Trebuie neapărat să vizitezi acest loc din Italia pentru că vei avea senzația că ești în altă lume, satele sunt pictate în cele mai frumoase culori pastelate, fapt ce evocă o atmosferă pitorească și amintește de vremurilor medievale. Poți face rost de bani prin împrumuturi nebancare și rezerva din timp una din cele 50 de case de vacanță cu vedere la portul Vernazza, acesta fiind cel mai frumos sat din Cinque Terre. Portul invadat de culoare este ca o pictură vie.

Burano – O insulă minunată, plină de culoare din Italia

O vacanță în această insulă din laguna venețiană te va face să te simți minunat pentru că Burano este chiar un oraș de basm. Insula este renumită pentru casele sale colorate în nuanțe vii, aprinse.
Tradiția de culori strălucitoare vine din cele mai vechi timpuri de la pescarii din Burano, despre care se spune că își vopseau casele în culori intense pentru a-și marca proprietățile și drumul pe care îl aveau de parcurs spre oraș. De asemenea și bărcile pescarilor sunt în culori frumoase, la fel cum sunt și casele lor.

În Burano locuitorii trăiesc într-o atmosferă veselă, pentru că toate aceste culori le amintesc de copilărie, de bomboanele pe care le mâncau când erau mici în nuanțe de portocaliu, roz, verde, galben, albastru, roșu, etc. Casele sunt mici și au flori la ferestre.

Un obiectiv turistic pe care trebuie neapărat să-l vezi este Muzeul Dantelei (Museo del Merletto) situat în Palatul istoric Guido Podesta, în Piazza Baldassare Galuppi (denumirea vine de la pianistul compozitor cu același nume), unde poți afla lucruri interesante despre istoria și arta dantelei din cele mai vechi timpuri și până în prezent. În Palatul Podesta a locuit Contesa Adriana de Marcello talentată în arta dantelei. A fost realizat chiar și un film documentar numit ,,Arta dantelei venețieneˮ, care poate fi vizionat și la acest muzeu.

Există și o legendă despre un tânăr care a făcut pentru mireasa sa o diademă din spuma mării. Datorită frumuseții acestei diademe mai multe tinere au creat dantele de mare finețe care să imite spuma mării. Desigur, în Burano, cele mai populare suveniruri sunt lucrurile din dantelă: batiste, evantaie, umbrele de soare, fețe de masă, șaluri, păpuși cu rochii din dantelă, articole vestimentare și altele.

Un alt obiectiv turistic este Biserica San Martino, această construcție este impresionantă, are unul dintre cele mai faimoase turnuri din Italia, o clopotniță înaltă de 53 de metri. Turnul este puțin înclinat. Intre anumite ore, intrarea în biserică este gratuită.

Murano, insula sticlarilor pricepuți

Aceasta este de asemenea una dintre cele mai populare insule din Veneția. Pentru a ajunge aici poți planifica din timp un sejur la Veneția, iar de aici poți face într-una din zile o călătorie la Murano. De la Veneția la Murano se ajunge cu vaporetto, prețul biletului este mic, în jur de 7 euro.
În acest loc poți cumpăra un suvenir din sticlă de Murano care arată ca o bijuterie prețioasă. Poți vizita chiar și un atelier unde se fac astfel de obiecte din sticlă pentru a vedea cât de talentați sunt meșteșugarii și cum ia naștere o asemenea operă de artă. Ai posibilitatea de a face rapid rost de bani obținând unul din cele mai bune credite de nevoi personale care sunt foarte avantajoase.