In urma cu doi ani, Valentin B. si Adrian B. au fost trimisi in judecata de Parchetul de pe lânga Judecatoria Onesti, pentru infractiunea de braconaj.

Conform rechizitoriului, in mai 2013, cei doi au fost opriti in trafic, in comuna M. Casin, iar in urma controlului, politistii au gasit in masina lor carne de vânat si un cap de caprior, animalul fiind transat si eviscerat, fara ca cei doi sa detina autorizatie de vânatoare si permis de vânatoare pe raza fondului cinegetic al Ocolului M. Casin, prejudiciul evaluat de Directia Silvica Bacau fiind de 2.500 euro.

In fata instantei, doar Valentin B. si-a recunoscut faptele, dar a sustinut ca animalul a fost gasit prins in lat, aproape mort. Cu toate acestea, Curtea de Apel Bacau i-a condamnat pe inculpati pentru infractiunea de braconaj. Valentin B. a scapat cu o pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare, insa in cazul lui Adrian B., condamnat, in 2012, la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru braconaj si nerespectarea normelor privind armele si munitiile, s-a dispus revocarea suspendarii conditionate a pedepsei anterioare si condamnarea acestuia la o pedeapsa cu executare de 3 ani închisoare.

PUBLICITATE

Instanta a dispus si confiscarea autoturismului marca Suzuki, aflata in proprietatea SC Neogen Tehnic SRL, firma administrata de inculpatul Valentin B. De asemenea, a fost admisa actiunea Directiei Silvice prin care cerea obligarea inculpatilor la plata despagubirilor de 2.500 euro. Sentinta este definitiva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ