Ultimul zbor are intotdeauna cea mai mare incarcatura emotionala/Foto: plt. Crina Cristofor, Baza 95 Aeriana Bacau

Trecerea in rezerva a comandorului Nicolae Grigorie, de la Baza 95 Aeriana Bacau a fost motiv de bucurie, dar si de tristete. Bucuria poate fi tradusa prin faptul ca dupa 30 de ani de cariera in Fortele Aeriene, comandorul Nicolae Grigorie a trecut in rezerva, fara incidente.

Amaraciunea vine in schimb de la faptul ca a venit momentul sa se desparta de marea sa pasiune – ZBORUL.

Dupa 30 de ani de activitate, a venit si ultimul zbor. L-a facut pe IAR-99 Soim, fiindu-i alaturi comandorul Valentin Tanase. Au zburat impreuna deasupra Bacaului pe durata a aproximativ 20 de minute, timp in care si-au spus lucruri stiute numai de ei si auzite (doar) in turnul de control.

PUBLICITATE

Colegii de breasla spun ca atunci când a coborât din avion, la aterizare, era tare emotionat. Se astepta sa fie primit cu aplauze, flori si sampanie, insa, nu a anticipat ca va fi atât de grea despartirea de zbor.

Cu ochii umezi de emotie, le-a spus colegilor ca pentru zbor s-a inrolat in armata. Au urmat apoi incurajarile si urarile de bine, iar fiecare dintre cei prezenti i-a soptit câte ceva la ureche.

Prietenii spun ca pilotul este oltean la origini, ca are cel putin trei locuri de suflet in care se vede traind linistit anii de pensie, insa, destinatia aleasa de comandorul Nicolae Grigorie ramâne un secret. Colectivul Bazei 95 Aeriana ii ureaza multa sanatate si un viitor plin de bucurii!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Sa-i dea dumnezeu sanatate pentru binele ce l-a facut si pentru atitudinea avuta fata de fiul meu (tot pilot) caruia i-a fost comandant in scola dela Boboc dupa aceea comandant la Bacau. (Tot oltean)

LĂSAȚI UN MESAJ