Un bacauan, care a venit din Germania ca sa petreaca acasa concediul, spune ca a incasat o amenda de circulatie pe nedrept.

Acesta ne-a sesizat faptul ca, sâmbata dupa-amiaza, a fost tras pe dreapta de un echipaj de politie si amendat pentru ca nu ar fi respectat semnul de circulatie „Interzis la stanga”, amplasat la intersectia strazii Mihai Viteazu cu Bulevardul Unirii, din municipiul Bacau. Indicatorul a fost acoperit cu ocazia festivalului de teatru, ceea ce inseamna ca regulile stabilite de acesta sunt suspendate.

„Centrul era inchis si am mers pe strada Mihai Viteazu. Semnul era acoperit, asa cum este si astazi (n.r. – luni). Nu am fost singurul care a virat stânga, insa doar pe mine m-a oprit. A venit pe Banca Nationala, m-a tras pe dreapta si mi-a spus ca nu aveam voie sa fac la stânga. I-am spus sa mergem sa vada semnul, nu a vrut si am primit amenda. Am semnat procesul verbal, n-am avut obiectiuni, dar o sa fac contestatie, ca am facut si poza la semnul de circulatie. Probabil pe mine m-a oprit pentru ca aveam masina cu numere de Germania.”
Vasile Cristea, bacauanul amendat

PUBLICITATE

qwqw

Amenda este de 630 de lei, cu posibilitatea de a fi platita la jumatate in termen de doua zile lucratoare de la data la care a fost aplicata. Cu ocazia verificarii actelor, politistul a constatat ca soferul avea permisul expirat de mai multe luni, iar pe procesul verbal apar doua contraventii sanctionate cu avertisment si cu amenda de 630 de lei.

„Desi nu a avut obiectiuni la momentul aplicarii sanctiunii contraventionale, persoana respectiva are posibilitatea sa conteste masura, potrivit normelor legale in vigoare”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul Judetean de Politie Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. penibil esti tu.tu ca esti bacauan si mergi zi de zi pe strazile bacaului poate stii de acea linie continua,dara altul care nu trece asa des de unde sa stie?poate observi abia cand ajungi in dreptul liniei ca este line continua.ce poti sa mai faci atunci?sau probabil esti gabor si vrei sa iti scoti colegu de la belea.oricum RUSINE pt acel idiot de politai.ASA CEVA NUMAI IN ROMANIA SE POATE INTAMPLA

 2. @sss

  penibil esti tu, sofer de duminica ce esti.
  acolo este LINIE DUBLA CONTINUA, care se vede in mama ei de linie ca este marcata pe asfalt. conform codului rutier, nu ai voie sa calci nenorocita aia de linie. daca se intampla sa nu fii din Bacau, belesti ochii si acolo faci la dreapta, mergi pana la giratori unde te intorci inapoi pe Bdul Unirii si apoi te duci pe Banca Nationala.

  Da’ na’ voi sunteti zmeii soselelor si regulile rutiere sunt optionale. Si pentru stiinta ta afla ca in strainatate nu exista sa faci asa ceva pentru ca iei amenzi de iti vine rau.

  • In clasa 1 se face “oficial” diferenta intre linia continua si cea intrerupta cu sau fara punct. Tu se pare ca ai sarit peste lectia asta. Acuma fara mistouri sa iti explic ce vreau sa zic: nu e linie dubla continua, ai voie sa faci stanga dinspre bdul. Unirii spre Mihai Viteazu. Pe cealalta parte poate ca, avand si permisul expirat nu mai trebuia sa faca atata tam-tam.

 3. Vrem ca d-na (d-soara) Panaite sa revina si cu numele si poza politistului. Sa stim si noi, cei care-l platim despre cine este vorba.Credca asa este corect.

 4. Degeaba vezi poza politistului! Nu ai ce sa ii faci! Daca vrea si are motiv, te arde in trafic…te poate opri si pentru centura de singuranta sau vorbit la telefon…cine greseste, plateste! Asa ca nu mai criticati politia romana, legile sunt legi si trebuie respectate de oricine, indiferent ca vine din Germania, Anglia, Italia..etc…

 5. Politist betmen si sarac care isi face cota pe nedrept, cum spune si in postare daca semnul e acoperit doar nu la acoperit nea ion? Tot cei de la politie lau acoperit pt ca centrul e oprit cu festivalu vietii, recunosc ca si eu am procedat la fel cand am vazut semnul acoperit, vreau sa ajung la gara ce fac ma duc in directia opusa si stau la coada 10 min sa pot intoarce la giratoriu? Ce tembeli avem si la politie….

LĂSAȚI UN MESAJ