În urma controalelor săptămânale efectuate în traficul rutier de polițiști și de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău în zonele limitrofe târgurilor de animale, a fost identificat un transport auto ilegal de suine în zona aferentă târgului din comuna Oituz.

În condițiile în care și în județul Bacău se aplică măsuri severe pentru preîntâmpinarea apariției de noi cazuri de Pestă Porcină Africană și pentru descurajarea transporturilor ilegale de animale, DSVSA a confiscat și a ucis opt suine transportate în mijlocul auto depistat la Oituz.

„Cadavrele porcilor – ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSVSA, dr. Florin Baltă – au fost neutralizate prin unitate specializată, în condițiile legii. Porcii erau neidentificați. Deținătorul nu a putut prezenta documente sanitare veterinare de proveniență și care să ateste starea de sănătate a acestora.

De asemenea, deținătorul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.500 de lei. Acțiunile de control vor continua, în conformitate cu planul de măsuri adoptat în cazul focarului de Pestă Porcină Africană identificat recent la granița județelor Vrancea și Bacău”.