În weekend-ul care urmează, este programată să aibă loc cea de-a doua ediție a evenimentului sportiv și social „Traian Trail”.

Sâmbătă, 25 iunie, în localitatea Traian, va avea loc evenimentul „Traian Trail” 2022. Ințiat de neobosita Georgeta Măriuț, o ieșeancă stabilită de ceva ani în zona Traianului, concursul de alergare de tip trail se bucură, din nou, de susținerea asociației ieșene ACS AtletIS, în parteneriat cu Primăria Traian – Bacău și Ocolul Silvic Traian. „«Este un eveniment aflat la a doua ediție și se adresează tuturor iubitorilor de natură și mișcare din zona Moldovei și nu numai. Prin acest eveniment, dorim să promovăm sportul, mișcarea și socializarea reală (nu online), activități necesare menținerii unui organism sănătos, fizic, dar mai ales mental. Este recomandat atât adulților care doresc să alerge, să facă o drumeție la pas alert, dar și copiilor, organizându-se curse dedicate tuturor categoriilor de participanți. Pe lângă trasee prin păduri deosebit de frumoase și curate, garantăm și voie bună și relaxare, atât înaintea startului, dar și după sosire”, promit organizatorii evenimentului. În cadrul evenimentului vor avea loc 3 curse pentru adulți. Cursele sunt semimaraton (aproximativ 21 km), cu participare pe sexe – feminin și masculin – (la categoriile de vârstă 18 – 34, 35 – 50 și +50 ani), cu fond de premiere, cros (pe o distanță de aproximativ 10 km), dotat cu fond de premiere, și „cursa populară” – mers sau alergare ușoară, pe o distanța scurtă. „Pentru că, anul trecut, ni s-a spus că a fost scurt traseul crosului popular… am decis să-l mai «întindem» un pic, doar pe orizontală, diferența de nivel rămânând aceeași – 115 metri. Distanța totală a traseului este de aprox. 4,5 kilometri, dar cea mai mare parte este prin pădure, așa că poate fi abordat ca o drumeție cu puține segmente de alergat”, a precizat Georgeta Măriuț, inițiatoarea proiectului. Și copiii vor avea cursa lor, necronometrată, pe o distanță de 400 de metri (cei până la 10 ani) sau 600 de metri (peste 10 ani), la limita pădurii, pe un drum forestier.Pasionații de mișcare și de … fotografie

Înscrierile mai sunt posibile, online, pe link-ul https://www.traiantrail.acsatletis.ro/TT2022/inscriere.html?fbclid=IwAR11QERt8vtr4aI_Svz2w8vTTO7ZFUPtBarmkB_A5VdID2lvXGqGxIIItfA, chiar și acum, cu doar câteva zile înainte de începerea competiției. Doar până până joi, 23 iunie. Între timp, organizatorii anunță faptul că podiumul la „Crosul Popular” (Cursa Populară), cât și la categoriile de vârstă (18-34, 35-50 și 50+) de la cursele de Cros și Semimaraton vor avea și produse pentru sportivi, oferite de super-partenerul ACS Atletis. Facem apel și la pasionații de fotografie care vor să surprindă imagini în mișcare. Doritorii ne pot contacta pentru a stabili detalii de colaborare. Pe de altă parte, suntem interesați și de alte oferte de colaborare din partea agenților economici locali (parteneriate, sponsorizări, colaborări), în acest fel, ocupanții podiumurilor și toți participanții beneficiind de sprijinul comunității”, mai aflăm de la organizatori.

Premii, pentru toată lumea

Participanții la semimaraton care se vor plasa pe locuri fruntașe la categoriile Open (masculin și feminin) vor fi premiați cu 1.000 de lei – Locul I, 500 de lei – Locul II și 300 de lei – Locul III. La cros, premiile vor fi de 500 de lei – Locul I, 200 de lei – Locul II și 100 de lei – Locul III. Cei care s-au înscris din timp vor primi un kitul de participare constând într-un număr personalizat de concurs, tricou personalizat, alte produse din partea partenerilor plus voucher pentru masa caldă, la finalul cursei. Atenție! Toți concurenții care termină cursa la care s-au înscris vor primi medalie de finisher și diplome electronice.

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE