Alarma de incendiu s-a dat in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 1.00. Un localnic din satul Somusca, comuna Cleja, a observat casa cuprinsa de flacari mari si a sunat la 112, dar imediat s-au tras si clopotele de la biserica, pentru ca oamenii sa sara in ajutor.

Au iesit in numar mare in strada, dar focul era prea extins si nu se putea apropia nimeni. „Ardea cu flacara mare când ne-am trezit noi. Era cuprins si acoperisul, dar si in interior. Au venit pompierii si dupa ce au stins incendiul le-au gasit acolo decedate.

Pâna nu au stins ei nu s-a putut apropia nimeni”, spunea Roza Bortos, vecina. Oamenii s-au temut ca flacarile sa nu se extinda si la gospodariile lor. „Se auzea cum pocnea. Când a iesit sotia afara era incendiu mare.

PUBLICITATE

Noi stam alaturi si ne-a fost frica sa nu ajunga si aici sa arda tot”, spunea un alt vecin. Pompierii de la Detasamentul Bacau au intervenit si dupa ce au stins focul, in casa mistuita, in camere diferite, au fost gasite decedate proprietara de 65 de ani si fiica acesteia de 36 de ani.

Erau carbonizate si nu mai era nimic de facut. „La sosirea pompierilor militari la fata locului, s-a constatat faptul ca incendiul se manifesta în interiorul casei si la acoperisul acesteia. În urma actiunilor de cautare, efectuate în interiorul imobilului, au fost gasite doua persoane decedate.

În urma incendiului, care a avut drept cauza probabila jar cazut din soba, au ars 60 mp acoperis si bunuri din trei încaperi”, a declarat capitanul Ionut Hâncu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Proprietara de 65 de ani era bolnava si se deplasa cu dificultate. Ea locuia impreuna cu fiica ei si din pacate au pierit amândoua in acest incendiu.

Din locuinta nu au mai ramas decât peretii


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ