Asociația Europeană Romă pentru Progres și Promovare Interculturală a organizat Duminică 05.06.2022 ora 10:00, Cupa Blăgești la fotbal.

Dorel Tănase, președintele AERPPI, înițiatorul acțiunii, este ferm convins că: „Sportul înseamnă sănătate și poate să te formeze ca om în societate. Asociația noastră încurajează copiii să practice sportul, stimulându-i pe cei talentați să continue drumul spre performanță. Ideea acestui proiect, desfășurat la Blăgești, a fost să aducem copii într-o competiție la fotbal, între elevii școlii din Șipote și elevii din Poiana Negustorului.Echipele au fost alcătuite din copii de etnie romă cât și copii de majoritari (Români), din Școala Gimnazială Nr.1 Buda și Școala Primară Poiana Negustorului. Ochiul format al marelui fotbalist al Bacăului, Vasile Vamanu – prezent alături de noi, a remarcat un număr mare de copii care ar putea fi îndrumați spre performanță. Alaturi de AERPPI au fost și domnul învățător Ioan Dediu, și doamnele profesoare de limba romani Ana Ștefan de la Școala Gimnaziala Nr.1, structura Buda, și Cristina Savin de la Școala „Ion Rotaru”, structura Poiana Negustorului.

Partida a fost câștigată de copiii de la Școala Gimnazială Nr.1 Blăgești, sat Șipote, Cătun Buda.” De fapt, la finalul competiției toți au fost câștigători. Sau înmânat diplome și cupe, dar cel mai mult copiii s-au bucurat de echipamentele sportive și mingile de fotbal oferite ambelor echipe.

Organizatorii aduc mulțuiri primarului comunei Blăgești, Laurențiu Munteanu și președintelui AJF Bacău, Cristi Sava, pentru sprijinul acordat. Competiția a avut ca motto, sloganul: „Toți avem un loc sub soare! Stop ură și discriminare!”

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE