Premierul Ponta a fost nevoit sa intervina in problema spinoasa a relatiei dintre ANAF si micii intreprinzatori si, cu jumatate de gura, sa recunoasca faptul ca au fost numeroase exagerari ale celor de la Antifrauda. Desigur, ne spune dânsul nu atât de multe câte s-au prezentat “la televiziunile care nu-si platesc taxele”, dar au existat.

Premierul a decis ca relatarile despre abuzurile ANAF sunt pure inventii ale unei prese avide de scandal. Dar, in marea sa bunavointa, e dispus sa constate ca legislatia nu e perfecta si poate fi corectata pentru a nu lasa loc de abuzuri.

Domnul Ponta ne asigura ca se va permite existenta unei diferente de plus/minus 300 de lei in casa fara a se inchide unitatea, ci doar amendându-se cu de 10 pâna la 20 de ori diferenta gasita.
E o solutie, dar aceasta nu rezolva problema. Pentru ca se prezumeaza ca acea diferenta provine dintr-o frauda. Cum ar veni, vinovat pâna la proba contrarie!

PUBLICITATE

Din prima, o eroare a unui gestionar, un bacsis primit de ospatar sau o pâine vânduta pe datorie se considera a fi evaziune fiscala. Fiscul nu a explicat de ce ar fi evaziune daca din casa lipsesc 10 lei, dar banii au fost inregistrati.

Problema cea mai mare este in privinta bacsisului, care a fost scos in afara legii. In unele tari, acesta este fiscalizat, este trecut pe bonul de casa. La noi nici fiscalizat nu este dar nici permis nu mai e. Ba, mai mult, este motiv bun pentru inchis firme.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ