Urmare a incidentului grav petrecut în capitală, în care și-au pierdut viața 24 de tineri și peste o sută au fost răniți după ce a izbucnit un incendiu într-un club, autoritățile locale au luat primele măsuri.

Prefectul Dorian Pocovnicu a dispus instiuțiilor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, respectiv Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliție și Jandarmerie, să verifice toate autorizațiile de funcționare și avizele de securitate la incendiu ale spațiilor în care au loc evenimente publice.

„Absolut toate documentele vor fi verificate pentru ca să nu existe în județul Bacău astfel de incidente regretabile. Până la această oră (n.r. sâmbătă după-amiaza) nu știm dacă printre victime se numără și băcăuani”, a precizat Dorian Pocovnicu.

PUBLICITATE

Cei care doresc să întindă o mână de ajutor, pot merge la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge.

Toate instituțiile publice vor arbora steagul în bernă în cele trei zile de doliu național, 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie.

Andreea G.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Daca vor verifica asa cum au facut anul trecut stim ce se intampla! In anul precedent au trecut pe la tot felul de institutii, au verificat respectarea normelor si pe unde nu erau respectate nu li se punea in vedere remedierea problemelor, ci pur si simplu li se spunea sa faca un curs PSI organizat de catre pompierii din Bacau, asa ca sa mai faca si ei un ban. La curs nu se ducea nici naiba ca omul nu are timp de cursuri. Se “livrau” in schimb banii pompierilor, se eliberau niste diplome. Asa e in Romania si intamplarea de la Colectiv era de asteptat!

  2. Vă dau eu o locație capcană: clubul Marakesh, din subsolul fostului Atlantic; la fel Vanity, care nu are decât o ușă fără niciun geam. Poate merg PSI-știi și sub Caffe du Teatre sau alături în groapa manelistă a Elixirului – sau aici se pot duce mai la urmă, mai știi :). Și fiindcă marea majoritate sunt la subsolurile blocurilor și e indispensabil antifonul, tavanele și coloanele în special sunt îmbrăcate în poliuretanul acela tip cofraj.

LĂSAȚI UN MESAJ