Modul în care se îmbrăcau reginele României va putea fi admirat pe noua emisiune filatelică pusă în circulație de Romfilatelia prin magazinul său din Bacău, de marți, 15 septembrie. Noua emisiune este „Uniformele regalității (III).Reginele României.

Pe cele patru timbre ale emisiunii sunt ilustrate Reginele Elisabeta (1,90 lei), Maria (3,30 lei), Elena (5 lei) și Ana (19 lei), îmbrăcate în vestimentație de ceremonial, cu podoabe și diademe. Regulile vestimentare pentru capetele încoronate sunt foarte stricte, iar la realizarea lor sunt folosite materiale variate, care trebuie să se încadreze în standardele decenței. Totuși, unele regine ale României au ieșit câteodată din normele epocii, remarcându-se vizibil cu moda abordată în afara țării.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 275 de exemplare și este echipat cu un bloc special de 4 timbre dantelate + 4 nedantelate ale emisiunii, precum și cu setul de două plicuri „prima zi” având ștampila aplicată în clar cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 275. Emisiunea mai este completată de coala de 28 timbre + 7 viniete, minicoala de 4 timbre + manșeta ilustrată și bloc special de 4 timbre dantelate + 4 timbre nedantelate.PUBLICITATE