Ca si anul trecut, nici anul acesta tinerii din Bacau nu s-au inghesuit sa se inscrie la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, care sa-i scoata la final ofiteri in Politie, Jandarmerie, Pompieri sau in sistemul penitenciare.

Pentru arma jandarmi au fost recrutati de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau, initial, 13 candidati insa, in final, s-au putut inscrie doar 2 dintre ei. Un altul si-a depus dosarul pentru Academia Fortelor Terestre de la Brasov. Recturari a facut si Inspectoratul Judetean de Politie Bacau. In total, 25 de tineri vor sustine admiterea pentru cursuri de zi la Academia de Politie, 6 la fara frecventa, alti 2 candidati optând pentru Academia Tehnica Militara. Nici la Penitenciarul Bacau, institutie care a recrutat viitorii ofiteri ai sistemului, candidatii nu s-au calcat pe picioare. Au fost inscrisi doar 2, iar unul pentru Academia Fortelor Terestre de la Sibiu. Nici uniforma de pompier nu mai este atractiva. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau a recrutat un singur candidat pentru arma pompieri de la Academia de Politie din Bucuresti. Toti responsabilii pentru inscrierea tinerilor si-au pus acum mari sperante in Scolile de subofiteri unde dosarele se pot depune pâna in luna august.

S-a redus si numarul locurilor scoase la concurs

PUBLICITATE

Pentru sesiunea de admitere de anul acesta, Academia de Politie „A.I. Cuza” Bucuresti a scos la concurs 369 de locuri, pentru cursuri de zi, dintre care 50 pentru jandarmi, 31 pentru penitenciare si 35 pentru pompieri. Numarul este in scadere fata de alti ani, dar asta si pentru ca personalul este tânar, numarul celor care trebuie sa iasa la pensie in urmatorii ani fiind redus. Specialistii sustin ca pe baza acestor date se face si planul de scolarizare, astfel incât pe masura ce unii parasesc sistemul, tinerii iesiti de bancile scolii sa le ia locul si sa nu fie nevoiti sa astepte pentru a se angaja.

 

„Multi dintre elevii care ar putea sa se inscrie la Academia de Politie prefera acum sa plece in strainatate, sa studieze si sa faca o cariera acolo. La momentul de fata, ca politist, nu mai are nici siguranta si nici salariul nu mai este atractiv. Cine alege sa urmeze cursurile unei Scoli de politie o face fie pentru ca parintii lucreaza in acest domeniu si sunt atrasi de aceasta meserie, fie le place uniforma si isi doresc sa profeseze ca politist.”

Marian Pavel – lider Sindicatul National al Politistilor – Bacau  

 

„Tinerii sunt mai interesati de Scolile de agenti unde perioada de inscriere se incheie abia pe la sfârsitul lunii august si noi avem deja circa 20 de candidati pentru Scoala de Agenti de Penitenciare de la Tg. Ocna.”

agent Cristina Cirlan – purt. cuv. Penitenciarul Bacau

 

„Au fost mai multi recrutati dar nu au indeplinit toate criteriile si in final au fost inscrisi doar acestia. Avem mai multi pentru Scolile de subofiteri si mai este timp pentru depunerea dosarelor.”

mr. Sebastian Cretu – ofiter relatii publice IJJ Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. dupa 25-30 ani ,iesi la pensie si vine un politician care s-a ajuns pe o functie” tare si mare ” si i-ti taie din pensie si te mai face si “pensionar nesimtit ” Asta dupa ce ai schimbat 3-4 garnizoane sanatatea si puterea ai pierdut-o pe aerodromuri ,poligoane si tabere de instruire ,ai fost plecat prin Irak sau Afganistan ,vine presedintele repubicii si te admonesteaza la TV ca ai pensie mare si trebuie sa mai dai la bugetul de stat din ea inventand tot felul de legi cretine !!

  2. Ce naiba sa mai caute soarecii astia tineri in politie. In politie ar trebui sa lucreze doar macar 2 luni politrucii si alti tembeli care berfelesc imaginea politiei. Sa vada si ei cum se lucreaza cu cetatenii mai ales la tara. unde o sa=i reclame toti tembelii si babele ca vezi doamne nu le face dreptate. Asa ca mai bine in italia, sau alte tari decit in politie unde daca nu prinzi o musca sau vezi doamne nu stiu pe cine ai deranjat pac si o cercetare prealabila gen domn Nistoroiu.Ce sa caute mai ales la tara unde toti neghiobii si analfabetii au ajuns primari iar apoi dau cu ciocul ca politia nu este cu ei. Bravo tineret nu la politie mergeti ci la jandarmi unde libere libere, bani ca la politie si doar paziti un sediu de finante, parchet judectaorie etc.

  3. Mr. Bibi are dreptate. Cind porti o uniforma gen politie dar cu adevarat politie si nu smecher de birou sau paznic de Judecatorie si tot de muta de colo colo cu catel si purcel ca ai deranjat nu stiu ce edil sau alt pitigoi politruc zau daca mai crezi ca exista dreptate pe pamint. Cind vezi pe altii ca la Jandarmerie cu cite zile libere si nu-i intreaba nici naiba ce fac te apuca biltul.Pe cind va fi cu adevarat o diferenta intre cel din teren si cel care taie frunza la cini.

    • Diferenta va fi,d-le Antonescu,atunci cand vei fi vazut si dumneata pe la Grajduri,Ciurea,Radeana,Orbic cu casca pe cap,plecat de acasa de cate trei,patru zile sau…. si mai frumos,atunci cand vei intra in casa peste alde Hasan sau Ciocan si nu doar vei asista la asta. Daca tu vezi jandarmi doar la paza unor institutii cred ca faci parte,cu siguranta,dintre cei ce nu prea umbla pe strada. Si pentru ca esti,cu certitudine,politist te-as intreba cand ai avut ultima ”alertare” la postul/sectia ta de politie,dupa orele de program? Abia de aici ar trebui sa incepem discutii referitoare la ”diferente”,dar….te asigur ca nu te vor avantaja.

LĂSAȚI UN MESAJ