Tineri din România si republica Moldova au participat, in weekendul trecut la un workshop organizat in Bacau pe tema Educatiei STEM, organizat de Edusoft.ro.

“STEM reprezinta initialele de la “Science, Technology, Engineering şi Mathematics” – stiinta, tehnologie, inginerie si matematica iar conceptul de “Educatie STEM” se refera la orientarea elevilor catre stiintele exacte, deoarece, in ultima vreme, s-a observat, la nivel mondial, o scadere ingrijoratoare a celor care se orienteaza in aceste domenii”, a declarat profesorul Bogdan Patrut, initiatorul manifestarii.

La workshopul din Bacau au participat si Maria Toma, Tatiana Moraru si Mihaela Birca, trei din cele patru fete din Republica Moldova care au câstigat marele Premiu la concursul Technovation Challenge – World Pitch 2014, care s-a desfăşurat în Silicon Valley din San Francisco, SUA anul trecut.

PUBLICITATE

Echipa de fete din Moldova a dezvoltat o aplicatie numita „Apă Pură”, care permite oamenilor să aleagă din ce fântână să ia apă, apreciind calitatea acesteia.

Pe lânga discutiile legate de problemele stiintifice, participantii la workshop au vizitat si companiile cu specific IT din Bacau precum si Universitatea “Vasile Alecsandri”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. foarte interesant! in afara de discutii si vizite pe ici colo, de ce nu se face ceva concret pentru a scoate universitatea din mocirla? toata tara asta cand aude de “mareata” universitate din bacau, li se face rau. si pe buna dreptate, la nivelul submediocru in care se situeaza. cine e de vina??

LĂSAȚI UN MESAJ