3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

“Tinerii si educatia STEM”

HomeActualitate“Tinerii si educatia STEM”

“Tinerii si educatia STEM”

Tineri din România si republica Moldova au participat, in weekendul trecut la un workshop organizat in Bacau pe tema Educatiei STEM, organizat de Edusoft.ro.

„STEM reprezinta initialele de la „Science, Technology, Engineering şi Mathematics” – stiinta, tehnologie, inginerie si matematica iar conceptul de „Educatie STEM” se refera la orientarea elevilor catre stiintele exacte, deoarece, in ultima vreme, s-a observat, la nivel mondial, o scadere ingrijoratoare a celor care se orienteaza in aceste domenii”, a declarat profesorul Bogdan Patrut, initiatorul manifestarii.La workshopul din Bacau au participat si Maria Toma, Tatiana Moraru si Mihaela Birca, trei din cele patru fete din Republica Moldova care au câstigat marele Premiu la concursul Technovation Challenge – World Pitch 2014, care s-a desfăşurat în Silicon Valley din San Francisco, SUA anul trecut.

Echipa de fete din Moldova a dezvoltat o aplicatie numita „Apă Pură”, care permite oamenilor să aleagă din ce fântână să ia apă, apreciind calitatea acesteia.

Pe lânga discutiile legate de problemele stiintifice, participantii la workshop au vizitat si companiile cu specific IT din Bacau precum si Universitatea „Vasile Alecsandri”.

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri