Interventia pompierilor a durat sapte ore

A fost panica marti dimineata intr-un cartier din orasul Tg. Ocna. Grajdul de animale din gospodaria unui localnic s-a aprins in totalitate si a ars ca o torta.

Flacarile mari se vedeau de la mare distanta, iar din cauza vântului exista riscul sa se extinda si la locuintele din apropiere.

Focul a fost observat in jurul orei 5.00 si imediat au fost alertati si pompierii militari care au intervenit cu autospecialele cu apa si spuma. Din pacate grajdul s-a transformat intr-o capcana de foc pentru animalele adapostite acolo, iar in incendiu au pierit 10 vaci, 11 porci, 2 cai si mai multe pasari, dar scrum s-au facut si 15 tone de furaje. Vecini au sarit sa ajute, insa focul este deja extins.

PUBLICITATE

„Când am vazut cum ardea, am sunat la 112. Tot grajdul era in flacari, au murit si animalele. Am intervenit si noi pâna au venit pompierii, am facut ce-am putut, dar erau flacari mari”, spunea un tânar, care locuieste pe aceeasi strada. Oamenii povestesc ca s-au temut ca vâlvataia sa nu cuprinda si case lor.

„Vântul batea spre casele noastre. Am dat cu apa pe locuinte, ca sa nu se aprinda, dar am avut noroc ca apoi s-a schimbat directia si batea catre câmp. Pompierii au venit prompt si de atâtea ore muncesc continuu”, spunea un alt vecin. Gospodaria in care s-a iscat incendiul se afla chiar lânga calea ferata si prezenta un pericol pentru echipajele ajunse acolo.

„Interventia a fost dificila pentru ca in apropiere era o cale ferata, electrificata iar acest lucru a dus la repozitionarea dispozitivelor de stingere in asa fel incât personalul sa nu fie pus in pericol. Incendiul a fost lichidat dupa sapte ore de lucru intensiv, cauza probabila fiind utilizarea focului deschis in spatii deschise.

Este o cauza preliminara, pentru ca vom cerceta in continuare impreuna cu colegii de la politie pentru a se stabili cât mai exact imprejurarile in care s-a produs acest incendiu”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ