Zeci de bacauani au raspuns, ieri, 12 noiembrie, chiar de la prima ora invitatiei Lions Club Moldova Directiei de Sanatate Publica (DSP) de a face, gratuit, un set de analize pentru depistarea riscului de diabet.

Actiunea a avut loc intr-un spatiu pus la dispozitie de Muzeul de Istorie „I. Antonescu” si a deschis seria manifestarilor dedicate Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Diabetului, marcata pe 14 noiembrie. Medicii specialisti au stat de vorba cu toti cei veniti la consultatii, le-au explicat scopul actiunii, le-au ascultat problemele si le-au oferit sfaturi.

„Aceasta actiune se inscrie pe linia traditiei activitatilor noastre si a preocuparilor privind prevenirea si tratarea diabetului. Am inceput, astfel, manifestarile pentru marcarea Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Diabetului. Am invitat persoanele vârstnice, mai intâi, la analize medicale specifice, iar vineri, pe 14 noiembrie, in fata Casei de Cultura din Bacau, clubul nostru va lansa baloane colorate in albastru, culoare simbol a Zilei Mondiale a Diabetului.”
George Braescu, presedintele Lions Club Moldova

„Este o initiativa foarte buna, mai ales pentru noi, cei care trebuie sa facem asemenea teste chiar si acasa, teste care sunt foarte scumpe. Multi nu fac asemenea analize, mai ales oamenii de la tara. Ei nu stiu astfel ca au diabet si duc boala, cum se spune, pe picioare. Eu sufar de diabet de sapte-opt ani, dar il tin sub control.”
Constantin Breahna, pensionar

„Am organizat un screening de depistare a diabetului. Avem, in acest sens, un parteneriat cu Lions Club Moldova, si facem analize gratuite pentru colesterol, triglicemie si glicemie, pentru ca diabetul zahar si dislipedimiile sunt factorii principali ai bolilor cardiovasculare, factori de risc. Campania din acest an se axeaza pe alimentatia sanatoasa si prevenirea diabetului.”
Cristina Matanie, coordonator al Compartimentului de evaluare si promovare a sanatatii al DSP Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ