Mușat & Asociații Restructuring SPRL – lichidatorul judiciar definitiv al societății Termoelectrica aflată în faliment a anunțat reluarea licitației publice cu strigare pentru Centrala Termoelectrică din Borzești. Licitația va avea loc în prima decadă a lunii august și va porni de la același preț, aproape 8,5 milioane de euro.

„Valorificarea activului – spun din nou organizatorii licitației – se face în ipoteza vânzării acestuia în bloc ca activ nefuncțional”.

Investitorii interesați trebuie să depună ofertele până pe 5 august, ora 15.00, termenul fiind unul „de decădere”. Caietul de sarcini al licitației costă 5.000 de lei (inclusiv TVA).

„Avem în continuare speranțe să apară un investitor interesat”- ne declara, la termenul anterior al licitației, Dorin Octavian Drăgoi, directorul general al Sucursalei Electrocentrale Borzești.

Termocentrala din Borzești este unul dintre cele mai importante active ale societății Termoelectrica și este scoasă la vânzare încă de acum cinci ani. Termocentrala, construită din anul 1953, a fost una dintre cele mai mari din România, pentru a alimenta platforma industrială de la Borzești, dar nu numai. Datorită ei, orașul Onești a devenit primul din țară complet termoficat.