3 octombrie 2024
ActualitateTermenul pentru desemnarea câștigătorului SF contractul pentru Autostrada Brașov - Bacău prelungit....

Termenul pentru desemnarea câștigătorului SF contractul pentru Autostrada Brașov – Bacău prelungit. Din nou…

Termenul pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov – Bacău a fost prelungit cu încă o lună, până la 13 mai 2024, conform anunțului făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceasta reprezintă a cincea amânare a termenului, după ce anterior s-au ratat deadline-urile începând din octombrie 2023 și până la cel din 12 aprilie 2024.

Potrivit informațiilor furnizate de CNAIR prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), noul termen estimat este 13 mai, însă există posibilitatea unei noi prelungiri. Cu toate acestea, există și posibilitatea ca câștigătorul să fie anunțat înainte de acest nou termen.



Economedia.ro transmite că Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că întârzierea este justificată și de clarificările cerute de CNAIR de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, contractul incluzând și studii geotehnice, care până acum erau solicitate în etapa de proiectare. Ministrul Grindeanu a estimat că desemnarea câștigătorului va avea loc „în câteva săptămâni”.

Autostrada Brașov – Bacău este proiectată să aibă o lungime de aproximativ 164 km. Câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate va avea la dispoziție 24 de luni pentru finalizarea acestui proiect.

În contrast cu a doua licitație, care a fost anulată la începutul anului, noua procedură de achiziție are un cost estimat cuprins între 77 și 91 de milioane lei, iar durata contractului este de 125 de luni (peste 10 ani). Pe lângă perioada de 24 de luni destinată studiului de fezabilitate, CNAIR a inclus în acest contract și monitorizarea geotehnică (36 de luni), precum și 60 de luni pentru asistență tehnică pe durata etapelor de proiectare și execuție, care include totodată și monitorizarea geotehnică, conform datelor consultate de Economedia în Caietul de Sarcini.

În plus, CNAIR a stabilit obligația proiectantului de a lucra cu minimum 6 foreze dotate cu sisteme GPS și camere pentru transmisia LIVE. „Pentru realizarea forajelor geotehnice, Prestatorul va avea la dispoziție minim 6 instalații mecanizate de foraj. Echipamentele/Utilajele (forezele mecanice) care vor fi folosite pentru realizarea forajelor geotehnice vor fi dotate cu un sistem monitorizare (GPS, Camere video) care să poată fi accesate, pe parcursul mobilizării utilajelor și realizării activităților în cadrul Contractului de către Beneficiar, Live, prin intermediul camerei de date”, a transmis CNAIR.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img