Eleva in clasa a IX-a E, la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, pregatita de prof. Nicoleta Zarnescu, Teodora Balas este olimpica nationala la Istorie. In competitia care a avut loc, intre 6 si 10 aprilie, in Oradea, si la care au participat peste 40 de elevi din toata tara, Teodora Balas a obtinut premiul II si medalia de argint.

„Sunt foarte fericita. Daca anul trecut, in aceasta olimpiada nici nu ma asteptam sa ma calific la Nationala, fiind in clasa a VIII-a, având deci atunci alt target, respectiv Evaluarea Nationala de la sfârsitul ciclului gimnazial, dar totusi am obtinut mentiune, anul acesta mi-am dorit foarte mult sa particip si chiar sa am un rezultat foarte bun.

Nu ma asteptam insa la locul II. Imi doream doar sa fac o figura frumoasa si sa fiu printre primii 10. Dar al doilea loc … inca nu realizez ce mi se intâmpla.

PUBLICITATE

Este cea mai mare reusita! Când am auzit ca sunt strigata pe scena pentru a ridica acest premiu am plâns si am râs in acelasi timp. Nu-mi venea sa cred. Am sunat-o imediat si pe doamna profesoara care ma pregateste, i-am spus initial ca m-am clasat pe locul 28, glumind desigur, dar dupa o pauza scurta, i-am dat vestea cea mare.

Ne-am bucurat impreuna si cred, sunt sigura de asta, ca am facut-o foarte mândra”, ne-a declarat inca emotionata Teodora. Desi este eleva la profil real – matematica/ informatica si studiaza Istoria doar o singura ora pe saptamâna, Teodora Balas a reusit sa fie la inaltime intr-o competitie in care s-a luptat cu elevi de la profil uman.

„Am avut insa si foarte mult de munca. Inca de când am inceput clasa a IX-a, din prima zi, eu deja imi cumparam carti de istorie. Iar acest premiu este o incununare a muncii mele din tot acest timp. Cu siguranta Istoria va ramâne pentru mine o pasiune.

Este disciplina care pe mine ma ajuta foarte mult. E o poveste foarte logica. Asa invat multe lucru despre lumea in care traiesc si pot sa inteleg mai usor tot ce este in jurul meu”, ne-a mai spus Teodora Balas, o tânara ambitioasa, perseverenta, realista si foarte daruita in tot ceea ce face.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

21 COMENTARII

  1. Sa ma scuze domnisoara frumusica foc din imagine dar la Ferdinand se practica intre profi balacarirea anumitor cadre didactice:intrigi,minciuni si povesti tesute mai mult cu ata alba.

    Totusi,copiilor deosebiti care aleg sa invete la acest liceu destul de trist le urez si eu:”Felicitari!”Ei n-au nicio vina pentru ca unii profi n-au caracter si nici educatie,da!Educatie!

  2. Recunosc ca sunt o mare invidioasa si mai am si pitici pe creier!Nu pot uita trecutul nicicum.Vreau sa ma dau mare ca sa le arat eu “dumanilor” din capul meu care e trebusoara!

LĂSAȚI UN MESAJ