Tenis la a doua tinerețe

Ieri a debutat cea de-a 16-a ediție a Trofeului Simba Invest la tenis pentru veterani. Devenit turneu de gradul 4, trofeul găzduit de SCM Bacău se bucură și de prezența unor jucători din străinătate

De la plus 35 de ani la plus 70. Totul, în jurul unei pasiuni fără vârstă. Totul în jurul tenisului. Cea de-a 16-a ediție a Trofeului Simba Invest a debutat ieri și își va încheia conturile duminică. Devenit din acest an turneu internațional de gradul 4, trofeul găzduit de baza SCM Bacău se bucură de un număr de participanți dublu față de 2018.

În plus, pe ultima sută de metri și-au făcut apariția și străinii. Este vorba de doi reprezentanți ai Croației: Adrijana Nedic, care participă la 35 ani feminin și Ivan Ilicic, care a fost trecut pe tabloul principal al competiției masculine rezervate categoriei +55 ani. Lor li se adaugă o mai veche cunoștiință a întrecerii băcăuane, Csaba Nemeth, din Ungaria.

„Pentru noi este o mare bucurie că, pe lângă numărul mare de participanți- peste 60- ediția din acest an a Trofeului Simba Invest include și tenismeni de peste granițe”, a declarat directorul turneului băcăuan, Mihai Ciuntea. Din cele zece categorii de concurs, două (+35 și +50) sunt rezervate doamnelor. Iar ambele numără câte trei participante (Adrijana Nedic, Maria Carmen Necula, Laura Deconsya Crainic la +35, respectiv campioana națională, băcăuanca Clementina Huțu, Monalysa Stoenescu și Janeta Vespan la +50), care se vor confrunta „în șah”.

La masculin, nu mai puțin de cinci categorii vor include câte două grupe. Astfel, la 40 de ani, unde favorit este băcăuanul Eugen Lupeș, și la +45, unde Ciprian Adam i-a aruncat mănușa lui Roland Sorodoc regăsim câte șase participanți. La +50, unde figurează și Cristinel Lungu, aflat în dublă calitate, de tenismen și organizator și la +60 unde favoritul 1 este Cristian Caragea avem câte opt tenismeni. Două grupe sunt și la cea mai înaintată categorie de vârstă, +70.

În grupa A, din care face parte și decanul de vârstă al competiției, Ghiță Lungu (78 de ani pe care-i va împlini în noiembrie) avem trei sportivi, în timp ce grupa B numără 4. În fine, categoria cea mai populată este +55, care, cu 12 tenismeni, este configurată printr-un tablou de 16. „Așa cum au demonstrat-o și primele meciuri, competiția este una disputată. Deși sunt la a doua sau chiar la a treia tinerețe, participanții arată poftă de tenis și de…victorii”, a remarcat Mihai Ciuntea.

Rezultatele înregistrate ieri, în uvertura competiției

+60 ani: Ioan Isciuc-Viorel Cuceu: 6-1, 6-0.
+55 ani: Octav Galu- Ionel Burchi: 6-0, 6-1; Răzvan Asmarandei- Ioan Staviri 2-6, 0-6.
+35 ani: George Vasile îl invinge pe Vasile Cociorvă prin neprezentare.