E vară, dar în Bacău, ne atenționează meteorologii, vom avea temperaturi foarte scăzute pentru acest interval de timp. Vom trece printr-o perioadă extrem de rece pentru data din calendar, cu ploi, tunete, fulgere și vânt puternic.

Astfel, dacă în acest sfârșit de săptămână termometrele vor mai înregistra, pe timpul zilei, 25-26 de grade Celsius, de luni vremea se va răci și nu se vor mai atinge decât 21 de grade, la prânz.

Nopțile vor fi și mai friguroase, cu 15 grade Celsius, iar șansele de ploaie sunt de peste 60%. Abia spre miercuri-joi se va mai încălzi un pic, cu temperaturi pe timpul zilei de 25-26 de grade. Weekendul viitor, vremea se va mai încălzi, gradele din termometre vor urca până pe la 29 de grade Celsius, dar cerul va rămâne parțial noros, iar probabilitatea de a mai ploua este de numai 20%.

De altfel, în toată țara, spre sfârșitul săptămânii viitoare, temperatura aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-vestice și parțial în cele centrale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu o tendință spre deficit în jumătatea de sud a teritoriului.