Polițiștii au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași.

Au fost verificate peste 700 de autoturisme și au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

În zilele de 15 și 16 iulie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere și a Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat, în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

PUBLICITATE

Polițiștii au verificat 743 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 316 de sancțiuni contravenționale.

Dintre sancțiunile aplicate, 293 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 21 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au reținut 3 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au retras 24 de certificate de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă și în perioada următoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Poate spune ca ai de-a face cu un serviciu public de taximetrie? Mașini insalubre înăuntru și epave din punct de vedere mecanic.
    Apoi dacă mai dai și de cocalarul taximetrist (NU TOTI)care fumează cu clientul în mașină în toată nesimțirea și dacă îl avertizezi se enervează că doar e mașina lui ai făcut meniul complet pe plata ta.
    Au devenit atât de insistenți că te așteaptă imediat cum ieși din aeroport.
    De ce primăria /prefectura nu organizează un serviciu de navetă până la gara și autogara că și așa încasează taxe pt fiecare călător degeaba?
    Oricum nu mai au viață lungă nici ei la cum au grijă autoritățile de aeroport o sa-l transforme intr-o toloaca pt bovine.

LĂSAȚI UN MESAJ