Vasile Pintea, tatal Simonei Pintea (16 ani), din Beresti-Tazlau, eleva de la Colegiul Economic Bacau, disparuta de la sfârsitul lunii octombrie, este nemultumit de activitatile derulate de Politie pentru gasirea ei. Acesta solicita urgentarea si intensificarea cautarilor, largirea ariei de verificare si localizarea telefonului mobil detinut de fiica sa.

„Toate cautarile s-au facut pe canalul de fuga, pentru ca acolo am gasit eu portofelul, dar au trecut atâtea zile si ea nu a fost gasita. Poate ca nu este acolo, poate a fost rapita. I-am rugat sa ridice imagini de pe camerele de supraveghere de la o florarie din apropierea caminului si nici dupa o saptamâna CD-ul nu fusese luat.

Au adus scafandri când afara era frig si ei nu au echipament adecvat. In alta zi au adus sonar, dar n-au mai venit scafandrii. Toate zilele astea a fost cald afara, dar n-au mai cautat-o. Am cerut localizarea telefonului si spun ca nu se poate”, spunea Vasile Pintea, tatal fetei.

Vasile Pintea - tatal elevei disparute
Vasile Pintea – tatal elevei disparute

Parintele a mai aflat ca fetei i s-ar fi furat o suma de bani si ar fi anuntat pedagoga ca merge la sectia de politie sa reclame. Din momentul in care a iesit pe usa nimeni nu mai stie nimic de ea.

„Eu ma duc pe malul apei aproape in fiecare zi si n-am mai vazut niciun echipaj care sa o caute. Recent am stabilit cu politistul care se ocupa de caz o zi in care sa vin la sectie, dar când am ajuns mi s-a spus ca este liber”, a conchis tatal fetei, deranjat ca a fost pus pe drumuri degeaba.

In replica la toate aceste nemultumiri, oficialii Politiei spun ca si-au facut treaba.

„Au fost desfasurate activitati multiple pentru gasirea minorei in cauza. De la cercetarea la fata locului, darea in urmarire nationala, audierea martorilor si a persoanelor cu care a intrat in contact in ultima perioada, ridicarea de imagini surprinse de mai multe camere de supraveghere amplasate pe traseul de deplasare, cautari cu personal specializat si câini de urma adusi de la Sibiu. De asemenea, zilnic se desfasoara activitati in zona respectiva (n.r. – canal de fuga)”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Simona Pintea a disparut in data de 28 octombrie. A fost cautata de pompieri mai multe zile pe canalul de fuga, in zona cartierului Serbanesti, fiind luata in calcul, pe baza unor indicii, si varianta ca s-ar fi aruncat in apa. In ziua disparitiei era imbracata cu o bluza rosie si blugi albastri si era incaltata cu tenisi rosii. Cine o recunoaste sau are informatii despre ea este rugat sa sune la 112.