12 septembrie 2024
ActualitateTârg de Mărțișor și de Dragobete la Școala „Miron Costin”

Târg de Mărțișor și de Dragobete la Școala „Miron Costin”

Tradiția și bucuria primăverii au prins contur la Școala Gimnazială „Miron Costin”, din Bacău, la Târgul de Mărțișor și de Dragobete. Evenimentul a reunit elevi, profesori și părinți, oferind prilejul de a sărbători primăvara și dragostea prin tradiții românești autentice. Târgul a fost o explozie de creativitate, culoare și meșteșuguri, iar tarabele de pe coridoarele școlii au fost pline de mărțișoare confecționate manual de elevi. 

Organizatorii au pregătit un program artistic special, cu muzică, dansuri, paradă de costume și teatru. Momentele muzicale au fost dăruite de corul școlii, prin cântece care au adus atmosfera înfloritoare a primăverii, și de interpretările individuale ale unor elevi deosebit de talentați, Amalia Ferdeș și Erik Zafiu, pe melodiile orchestrate de inimosul profesor Daniel Macovei. Dansurile din spectacol au fost asigurate de profesoara Mirela Șerban, care a coordonat o grațioasă trupă de street-dance, iar elevele Daria Paveluc și Camelia Schirliu au interpretat un dans modern, sub îndrumarea pasionatei învățătoare Daniela Rotaru. Elevii de la ciclul primar au adus la viață personaje de basm într-o spectaculoasă paradă de costume. De la prinți și prințese la creaturi din lumea fantastică a basmului, fiecare costum a reprezentat o mărturie a imaginației elevilor. Fermecătoarea prezentare a fost regizată cu pasiune de neobositele învățătoare Raluca Patrichi, Gabriela Marcu, Elena Matasă, Laura Morărașu, Ramona Zarzu, Nicoleta Pavăl-Olaru, Roxana Anton, Paula Andrei, Simona Iordache, Ionela Măgirescu și Daniela Rotaru. Sub bagheta iscusită a profesoarei Irina Diaconu, elevi ai clasei a VII-a D au pătruns în universul captivant al literaturii și teatrului, interpretând comedia lui Ion Baieșu „Boul și vițeii”. Atmosfera spectacolul a fost încărcată de energia pozitivă a îndrăgiților actori Dumitru și Roxana Rusu, care au oferit prezentări captivante.

Coordonarea întregului proiect a fost făcută de directorul școlii, Călin-Leon Boambă, de directoarea adjunctă Mihaela-Loredana Perju, de directorul adjunct Alexandru Lupu, de coordonatorul de proiecte și programe educaționale – profesoara Alina Costin, de învățătoarea Ionela Măgirescu și de bibliotecarul Adrian Enășel. Totodată, atelierele de realizarea a mărțișoarelor au fost coordonate de profesorii Cristinel Cociangă, Iulian Patriche, Mirela Șerban și Paula Diaconescu. În egală măsura, implicarea Asociației de părinți, condusă de Simona Ichim, a fost esențială în realizarea evenimentului.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img