De câtiva ani de zile, agenda politica româneasca este stabilita nu de politicieni ci de cei aflati in spatele lor; presa nu mai este facuta de jurnalisti ci de catre cei care ii imping si-i sustin in spatiul public iar mare parte din ONG-uri servesc interese ascunse. Practic, România a devenit un câmp de lupta in care se ciocnesc serviciile secrete – straine si nationale – fiecare dintre ele cu propria agenda si proprii agenti de influenta.

Asa se face ca spatiul public a fost invadat de oameni sustinuti pe fata sau ascuns de serviciile secrete si care, fara nici o rusine, promoveaza ideile primite in plic, de la ofiterul supraveghetor. Desi pozeaza in oameni integri, cu coloana verticala si vorbesc ca din carti, acesti oameni – pentru bani sau pentru ca sunt santajati – si-ar vinde si propria mama daca superiorii le-ar cere-o.

Din pacate, manipularile lor au succes. Si asta pe fondul scaderii calitatii invatamântului in tara. Practic, toate campaniile de manipulare din ultimii ani au avut succes deoarece spiritul critic al românilor a atins cotele cele mai joase de dupa razboi. Cetateanul mediu nu mai poate face diferenta intre o informatie reala si una falsa.

PUBLICITATE

Daca unul din formatorii de opinie i-a spus ca de vina pentru incendiul de la Colectiv e Guvernul, cetateanul a crezut si a iesit in strada sa-l dea jos pe Ponta. Ca tot vorbim de Ponta, ani de zile s-a batut moneda pe presupusul sau plagiat si s-a cerut demisia sa; astazi, când insusi presedintele este dovedit de Justitie ca a câstigat 300.000 de euro din inchirierea unei case retrocedate cu acte false, o tacere asurzitoare s-a asternut peste subiect. Jurnalistii si politicienii care cereau pielea lui Ponta se fac, acum, ca nu vad situatia.

Toate aceste manipulari, incepând de la votul la algerile prezidentiale pâna la revolta care a schimbat Guvernul sau campania impotriva SMURD si a lui Arafat, nu ar fi fost posibile, dupa cum spuneam, daca nivelul intelectual al cetateanului ar fi fost mai ridicat. Daca românul s-ar fi gândit câteva clipe inainte sa actioneze. Daca si-ar fi pus intrebari.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Soia nu a fost primul organism modificat genetic, asa cum se credea pana acum,ci Romanul!
  Sa votezi un criminal pe post de PRESedinte, nu o data, ci de trei ori,asta da un record pentru
  Guinness Book!Oricum,el(ei) era((u) instalat(i) de “aginturili straine”, inainte ca poprul sa mearga la vot.D-le Bibire,in ceea ce va priveste pe d-voastra ,ma bucura faptul ca a-ti identificat cancerul societatii romanesti in forma lui grava,dar nu a-ti dat oarece solutie!…Solutia ideala intr-o situatie inexplicabila(a Romanilor) ,nu este Perplexitatea lui Cioran,ci Monarhia reinstaurata,adica forma naturala de conducere a poporului Roman.Pentru a curma jaful care are loc de 70 ani incoace si a reinoda firul rupt de catre tancurile sovetice!

 2. Monarhie accept doar daca il aducem pe Cuza pe tron. Asa cum, dupa cum spuneti dvs., tancurile sovietice au desfiintat monarhia, la fel, monarhia despre care vorbiti l-a fortat pe Alexandru Ioan Cuza sa abdice, printr-o lovitura de palat.

 3. Monarhia este o forma de guvernamant,Casa Regala este o familie dinastica la conducerea acestei forme de guvernamant. Practic sunt doua lucruri diferite,acum eu nu stiu ce va deranjeaza,Casa Regala sau Monarhia?Dar daca d-voastra avand o arma foarte ascutita la
  indemana,nu reusiti din diferite motive sa creionati drumul unei tari spre libertate si normalitate,
  nededand nicio solutie ,ci numai critici(justificate)si aducand ca argument o istorie contrafactuala, atunci nu-mi ramane decat sa sper ca minunea va veni tot de la D-zeu.

 4. Democrația e un dezastru pentru România, iar monarhia e forma absolută a oligarhizării unei societăți. Eu cred că tot dictatura (a se diferenția de tiranie) ar fi mai indicată pentru un popor atât de retardat precum cel român. Românul nu are cultura dezbaterii, a societății civile, a dialogului social atât de necesare unei democrații funcționale…el știe doar atât: când nu mai pot, parul! De asemeni am văzut că și politicienii noștri reacționează doar la par: nicio demisie de onoare, doar când văd strada-n picioare pleacă. Un dictator îl poți alunga cu parul când nu-ți mai convine, o “democrație” de 600 +1.3 milioane de bugetari (comuniștii aveau cam 500.000) constituiți într-o mafie care-i susține e aproape imposibil; și abia suntem în primii 25 de ani ai acestei forme de guvernământ, s-ar putea să dureze secole până vom scăpa.

 5. Ce avem noi astazi ca forma de guvernamant, nu este o democratie(tirania poporului).Ba din contra,este o oligarhie(si nu degenerata din Monarhie) de tip fanariot avand parfum masono-securistico-ruso-americano.Monarhia doar cand degenereaza poate da in oligarhie.In ce priveste Romania nu mai este cazul,deoarece exista deja o degenerare totala (a Romanului). Democratie, de ar fi , s-ar fi anulat de una singura pentru simplu motiv: setea ei de libertinaj si
  incapacitatea conducatorilor de a guverna tara(doar intamplarea poate da nastere unui
  om de stat valoros in haosul democratiei).Cat despre dictatura, doar cea armata poate fi o solutie de tranzitie (penntru o scurta perioada de timp),dar din pacate noi nu mai avem Armata!
  “Cand totul se amesteca si se confunda,cand invatatorul are frica de elev,iar elevul nu tine cont
  de acesta,cand tatal se coboara la nivelul copilului si maimutarindu-se,il copiaza pe acesta avand frica de el .Cand copilul isi lipseste de respect tatal,pentru lasitatea si slabiciunea lui. Atunci cand demagogia egalitatii face impracticabila orice forma de selectie.Iata de ce moare Democratia(tirania poporului),pentru setea ei de libertinaj si incapacitatea conducatorilor.La inceput cei ce se fac vinovati de a fi condus tara, la atat dezastru,vor fi renegati prin sarcasm(vezi ce se intampla azi),apoi cu violenta.
  Asa a murit Democratia : pentrul propriul ei abuz .
  Sfarsind in ridicol,inainte de a sfarsi intr-o baie de sange

LĂSAȚI UN MESAJ