Alegerile din aceasta toamna au scos, din nou, la lumina doctrina extremista care sustine ca vina pentru toate relele din tara o poarta cetatenii care traiesc la limita saraciei si care nu-si permit sa refuze ajutoarele acordate cu zgârcenie de stat si Uniunea Europeana.

Intelectuali distinsi, oameni de afaceri, jurnalisti, studenti sunt convinsi ca tara ar duce-o mult mai bine fara milioanele de lenesi saraci, care nu-s in stare de “combinatii” inteligente pentru a-si inalta câte o vila din parandaraturile contractelor cu statul si ne sugereaza discret ca ar fi mai bine sa-i lipsim de drepturile civile, ca nu cumva sa mai voteze, pentru ca, se stie, saracii voteaza prost.

De eutanasiere inca nu se spune. Nu cu voce tare.

PUBLICITATE

Culmea este ca toti acesti oameni, care se considera inteligenti, democrati si deschisi la minte, ar fi in stare sa lapideze pentru opiniile politice o persoana care munceste din greu, pentru un salariu de mizerie, dar nu au nimic impotriva marilor mafioti politici, a celor care se imbogatesc din contracte oneroase cu statul, din retrocedari inventate, din returnari de TVA cu acte false.

Nu, acesti oameni sunt “buni români” pentru ca opiniile lor politice sunt “corecte”. Toti acesti mafioti politici sunt in regula pentru ca propovaduiesc aceleasi idei: saracii isi merita soarta, nu ar trebui lasati sa voteze, nu merita educatie si servicii de sanatate si, in definitiv, nici nu ar trebui sa mai traiasca deoarece incurca socotelile politice.

Interesant este ca aceste idei sunt propovaduite de intelectuali declarati “de dreapta”, dar care traiesc din sinecuri platite de stat, de oameni care, fara sprijin politic, nu ar fi in stare sa ridice o afacere si, in general, de cetateni care isi datoreaza averea si bunastarea banilor furati prin diferite metode de la cei pe care azi ii scuipa cu dispret.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ