Toată presa din România a vuit zilele acestea de faptul că un libian de 23 de ani, fiul unui oficial al Ambasadei Libiei la București, și-a ucis iubita, pisica acesteia și un vecin, prin înjunghiere. Povestea a gravitat mai mult în jurul tânărului libian care se pare că era drogat în momentul în care a comis dublul asasinat și s-a vorbit mai puțin de victime.

Ei bine, iubita ucigașului, Raluca Maria Pătulea, era din localitatea Glăvănești, județul Bacău, și avea doar 24 de ani.

Raluca, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău și a Facultății de Drept Internațional din București, avea un drum promițător în viață.

Provenind dintr-o familie modestă, părinții tinerii plecând în Italia în căutarea unui trai mai bun, Raluca și-a văzut de treabă și nu a făcut rabat de la nimic pentru a-și atinge țelurile. În ciuda vicisitudinilor întâmpinate din motive medicale, Raluca suferind o intervenție prin care medicii i-au înlocuit ochiul drept cu o proteză din cauza unei afecțiuni cronice, tânăra a demonstrat tenacitate și și-a urmărit visul cu ardoare, terminând studiile cu succes.

A învățat patru limbi și era doar la un pas de a-și împlini unul dintre vise, acela de a îmbrăca roba justiției. Drumul în viață al Ralucăi a fost curmat brusc sâmbătă seară, în ziua de Dragobete, când iubitul ei, Ahmed Othman, un tânăr de 23 de ani, drogat fiind a ucis-o, tăindu-i gâtul cu un cuțit, cu o singură lovitură care i-a secționat glanda și laringele.

„Fata a murit extrem de rapid din cauza sângerării abundente cauzată de tăietura adâncă. Practic, ucigașul i-a tăiat gâtul de la o ureche la alta provocând leziuni incompatibile cu viața. Aproximăm că decesul s-a produs în doar câteva zeci de secunde, interval de timp în care victima a pierdut o mare cantitate de sânge. Nu a avut nici o șansă”, au explicat surse medicale de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din capitală pentru publicațiile centrale.

Raluca a lucrat până în decembrie anul trecut ca voluntar la o organizație neguvernamentală pentru drepturile omului. Acum a căzut victimă geloziei iubitului său, cu care, spun martorii, s-ar fi luat la ceartă. Pe contul de facebook al Ralucăi a apărut o postare de In Memoriam iar prietenii au început să lase mesaje. Unul dintre ele…„ soarta a făcut din păcate să te stingi mult prea devreme tocmai din cauza celor pentru care ai luptat. Odihnește-te în pace, nu vei fi uitată.”

Marți, trupul neînsuflețit al Ralucăi a fost dus acasă, la Glăvănești, unde familia se pregătește de înmormântare. Tânăra, care avea toate ferestrele deschise către viitor, acolo unde spera să-i apere pe semenii săi, ucisă de iubitul libian aflat în sevraj în urma consumului de stupefiante, își va duce somnul de veci în cimitirul din localitatea natală.