De mai bine de doua luni, satenii din Lunca Dochiei, comuna Urechesti, nu-si mai gasesc linistea, fiind terorizati de un piroman. In aceasta perioada, in sapte gospodarii din localitate au izbucnit incendii, fie la depozitele de furaje, fie la grajdurile de animale.

Oamenii dorm cu teama ca oricând se pot trezi cuprinsi de flacari, mai ales ca sunt câtiva care au primit pe sub poarta bilete in care erau anuntati ca ei vor urma. Toate suspiciunile conduc catre un tânar de 22 de ani, din sat, care a si fost arestat preventiv dupa ultimul incendiu izbucnit vineri seara in ograda a doi batrâni.

„A venit o vecina si a strigat la mine. Iesi afara ca arde in gradina. Când am venit tot fânul era cuprins de foc. Au mai patit si altii la fel. Nu sunt eu primul”, povestea nea Vasile. Dupa ce pompierii au stins flacarile, la fata locului au ajuns mai multi politisti iar in urma verificarilor l-au retinut pe localnicul de 22 de ani, banuit ca el ar fi provocat incendiile.

PUBLICITATE

Acesta a facut inchisoare pentru furt, iar când a fost luat la intrebari despre aceste incendii ar fi devenit recalcitrant fata de agenti. Chiar daca acum este in spatele gratiilor, pentru ca Judecatoria Onesti a emis mandat de arestare pentru 30 de zile, localnicii nu pot sta linistiti si le este frica sa vorbeasca. Se tem ca va fi eliberat si se va razbuna. Si acum ei cred ca este vorba tot de o razbunare

„El a dat foc la cei care au avut neintelegeri cu el sau au fost martori in procesul pe care l-a avut. Am stat de paza noapte de noapte in curte. Pâna acum a dat foc la fân, la grajduri, dar poate sa-ti dea foc si la casa. Trebuia sa se faca pânda si sa fie prins in flagrant. Asa n-o sa scapam, ca peste o luna ii da drumul”, spunea o localnica. Si autoritatile locale cunosc situatia.

„In ultimele doua luni au fost sapte incendii, din care cinci la anexe gospodaresti si alte doua la fânarii. Tânarul care a fost retinut nu a recunoscut niciodata ca el incendiaza”, a declarat Nicolae Talaba, primarul comunei Urechesti. In satul Lunca Dochiei sunt circa 150 de gospodarii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ