Locuitorii de pe doua strazi din Moinesti se pot bucura de acces la apa curenta si canalizare, fiindca ieri a fost finalizata o importanta investitie ce a adus aceste facilitati in zona respectiva. Este vorba despre proiectul „Extinderea retelelor de alimentare cu apa potabila si canalizare pe strada Osoiu, zona A si B, si extinderea retelei de alimentare cu apa potabila, canalizare menajera si pluviala pe strada Nicu Enea, din municipiul Moinesti”. Proiectul, a carui valoare a fost de 2,2 milioane lei cu TVA, a fost realizat din economiile rezultate in cadrul proiectului major de investitii „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bacau”, cofinantat de fonduri europene. Lucrarile de la Moinesti, ale carui beneficiar este Compania Regionala de Apa Bacau, iar in final locuitorii, au fost executate in perioada august-decembrie, in termen, de catre societatea Hidroterm SA Roman. A fost vorba despre realizarea unei retele de peste 1,3 kilometri, cu 64 de apometre, hidranti, camine de vizitare, etc. „Am intâmpinat diverse probleme, cum ar fi retelele subterane de utilitati, multe dintre ele necunoscute, conducte petroliere, unele abandonate, altele inca in exploatare, dar si din partea unor cetateni. Conductele pe care le-am instalat sunt la adâncimi intre 1,3 si 4 metri. Este primul nostru contract derulat cu CRAB si noi spunem ca am facut treaba buna”, a spus Emil Vernica, directorul general al SC Hidroterm Roman.
De acum, ramâne la latitudinea cetatenilor sa se branseze la utilitati. „Pâna acum s-au aratat destul de reticenti, fiindca bransarile necesita niste cheltuieli. Pâna la urma, lumea va intelege beneficiile retelelor de apa si canalizare. Cerintele europene sunt ca in urmatorii zece ani sa existe o bransare de 100% a populatiei la reteaua de apa potabila si de 80% la cea de canalizare. Insa dupa cum stau lucrurile acum, sunt oarecum sceptic legat de indeplinirea obiectivului. Trebuie schimbata legislatia daca vrem rezultate”, a spus directorul general al CRAB, Razvan Gaina (foto).
Intregul proiect de investitii din care fac parte si lucrarile de la Moinesti este preconizat sa se finalizeze in septembrie 2016 si a implicat fonduri de aproape 100 de milioane de euro. O serie de obiective din judet au fost finalizate, iar investitii in retelele de apa se mai fac acum la Darmanesti, Târgu Ocna sau Buhusi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dacă 1,3 km de canalizare și 64 de apometre înseamnă sute de familii, înseamnă că densitatea populației este foarte mare pe aceste străzi și la fiecare loc de consum (unde s-a montat apometru) își duc traiul cel puțin 4 persoane ( 64 x 4,să iasă măcar peste 100)….prea „bombastic” titlul. În rest, la cât mai mulți km!

LĂSAȚI UN MESAJ