2 decembrie 2023
ActualitateSute de locuri de muncă în țări din Spațiul Economic European

Sute de locuri de muncă în țări din Spațiul Economic European

Cei care vor să lucreze în străinătate au la îndemână, în momentul de față, prin intermediul rețelei EURES România, o ofertă de 311 locuri de muncă vacante, în diverse țări din Spațiul Economic European. Mai mult de jumătate din această ofertă vine din Norvegia. Firme de aici au nevoie de 158 lucrători în meseriile: constructor nave, mecanic industrial, mecanic motoare, sudor, tractorist, mecanic pentru camioane, muncitor în producție, farmacist, instalator, electrician și mecanic.

În Austria sunt disponibile 70 posturi pentru șofer de autobuz/autocar; sudor TIG pentru construcție țevi; constructor țevi conform ISO; supraveghetor conducte industriale; sudor TIG/MAG pentru construcție și reparații rezervoare; mașinist, montator instalații, mecanic întreținere instalații; sudor autogen; montator țevi de termoficare pentru construcții; constructor panouri de control; tehnician electrician (instalator); supraveghetor construcții și reparații rezervoare; supraveghetor instalații electrice; supraveghetor instalații mecanice; montator hidraulic (Ermeto).

La rândul lor firme din Irlanda caută spre angajare 21 persoane care să lucreze ca îngrijitoare pentru copii, iar altele din Germania vor să încadreze 17 lucrători în meseriile de electronist specializat în mentenanță, mecanic industrial, operator utilaje și instalații, muncitor în producție, zidar, asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie, asistent medical, farmacist și mecanic instalații pentru refrigerare.Și operatori economici din Belgia au libere 11 locuri de muncă (tehnician industrial automatizări și măcelar), din Olanda-10 (legumicultor), Spania-7 (electromecanic-bobinator mașini electrice rotative și tehnician mentenanță mecanică echipamente industriale), Malta-6 (manager de cont, agenți de reactivare/retenție, inginer mecanic și director executiv operațiuni), Finlanda-2 (operator CNC) și Slovenia-2 (muncitor turnătorie).

Cei interesaţi de unul din posturile prezentate se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău, respectiv compartimentului EURES. Ei se vor înregistra în baza de date a acestei instituţii, cu următoarele documente: cerere tip (anexa 3 bis), copie după cartea de identitate, cu valabilitate de minimum şase luni, şi CV-ul într-o limbă de circulaţie europeană. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe portalul naţional www.anofm.ro/EURES.

Pe acest portal pot fi accesate date referitoare la angajatori, domeniul de activitate, condiţiile de muncă şi de ocupare a postului, precum şi despre salarizare. Informaţii similare sunt oferite şi de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234541676.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri