Trei bărbaţi din Bacău și Vrancea, bănuiţi de uciderea omului de afaceri de la Slobozia Ciorăşti, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit unor surse judiciare.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat trei cetăţeni români căutaţi de autorităţi într-un dosar de omor domiciliaţi pe raza judeţelor Bacău şi Vrancea, pasageri într-un autoturism BMW X5. În momentul efectuării verificărilor, constând inclusiv în accesarea bazelor de date specifice controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor trei persoane era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către autorităţile române”, precizează un comunicat remis de Poliţia de Frontieră Arad.

Este vorba de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 47 de ani, care au fost identificaţi în cursul zilei de luni, la Vama Nădlac, în timp ce încercau să părăsească România.

“În continuarea cercetărilor privind cazul bărbatului găsit decedat într-un autoturism pe raza comunei Slobozia Ciorăşti, au fost desfăşurate activităţi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a Institutului Naţional de Criminalistică, ambele din cadrul Poliţiei Române. În urma activităţilor specifice desfăşurate, în cursul zilei de luni, 25 februarie, au fost identificate mai multe persoane, care intenţionau să părăsească teritoriul României prin Vama Nădlac”, a precizat IPJ Vrancea.

Persoanele reţinute vor fi prezentate pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Un om de afaceri în vârstă de 61 de ani, patronul mai multor case de schimb valutar din Focşani, a fost găsit decedat într-un autoturism, vineri seara, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti. Bărbatul prezenta două plăgi prin împuşcare.