Candidatura la functia de primar a lui Marinel Herciu, membru al Partidului România Mare, la fel ca si lista de consilieri locali au fost respinse de Biroul Electoral 1. Decizia a fost afisata ieri pe site-ul primariei, iar in motivare se arata ca nu s-a intrunit numarul suficient de semnaturi care trebuie sa insoteasca propunerile.

De fapt, saptamâna trecuta, candidatura lui Marinel Herciu a fost respinsa din acelasi motiv: nu toate semnaturile se verificau. A facut contestatie la decizia biroului, a strâns semnaturile lipsa si chiar mai multe (30, cu 9 mai multe decât cele 21 necesare) si le-a depus in ultima zi, 26 aprilie, la birou. „Dar, cei de la birou practic nu mi-au luat in calcul primele semnaturi.

Au refuzat sa mi le dea si eu am crezut ca se numara totusi. Prin hotarârea lor se confirma ca lipsesc 21. Este inadmisibil asa ceva. Am refacut ieri (n.r. marti) toate dosarele, la fel si la consilierii locali si acum ne trezim cu situatia asta. Vom face contestatie si sper sa ne dea instanta dreptate”, a comentat Marinel Herciu. Acesta a spus si ca decizia este una politica. Candidatul si partidul pot contesta decizia in 48 de ore de la afisare.

PUBLICITATE

Corodeanu si PNTCD au fost invalidati

In sedinta de ieri a biroului a fost invalidata candidatura lui Gabi Corodeanu din partea PNTCD, la fel si lista depusa pentru Consiliul Local, pentru ca numarul de semnaturi nu a fost suficient, o parte dintre ele fiind gresite. „Nu cred ca voi contesta decizia. Mi-am facut o analiza si stiu unde am gresit, anume ca nu am strâns mai multe semnaturi. Noi am depus doar 1900”, a precizat Gabi Corodeanu.

Pe de alta parte, au fost validate candidaturile lui Cristinel Manolache, Cosmin Necula, Claudiu Dorneanu, Constantin Scripat, Dragos Stefan si Dragos Luchian si listele depuse de PSD, PSRO, PNL si ALDE.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.