La Onesti, intr-un oras pe care il consideram a fi al doilea din judet, pentru ca primul este, nu-i asa?, Bacaul, un investitor a decis ca poate face un supermarket virtual. Un site pe care mergi si comanzi ce produse doresti si pe care le platesti când iti sunt aduse acasa. Bacaul, primul oras al judetului, nu are asa ceva si nici nu am auzit sa fie in program sa se faca. Adica, o astfel de afacere poate sa functioneze in Onesti si in Bacau nu?

Haideti sa o luam din perspectiva clientului. La supermarket nu mergi intotdeuna de placere. De multe ori mergi pentru ca ai nevoie urgenta de niste produse pe care nu le poti gasi la chioscul de la parterul blocului. Sau mergi sa faci aprovizionarea pe o saptamâna.

Si incep problemele: daca nu ai masina, trebuie sa cari sacosele, daca ai, trebuie sa gasesti loc de parcare. Faci cumparaturile si mai tragi cu ochiul: e mai liber la casa, sau tot aglomerat? Surprinzator, nu mai e produsul pe care-l doreai neaparat. Ajungi la casa si vezi ca iar ai depasi plafonul pe care ti l-ai impus. Te intorci spre casa si ramâi blocat in trafic. Si asa mai departe.

PUBLICITATE

Un supermarket online ar rezolva multe probleme si ti-ar permite sa mai câstigi ceva timp. Intrebarea este, insa, de ce in Bacau, nu s-a gândit nimeni la asa ceva? Am avut si inca mai avem livrari de mâncare la domiciliu. Desigur, cândva generoase, au tot scazut pentru a se adapta la gusturile si posibilitatile bacauanilor.

Probabil aici ar fi cheia problemei. Pentru ca nu pot sa nu observ ca prin cosurile de cumparaturi ale bacauanilor cam bate vântul. Acum nu stiu ca onestenii sa fie mai bogati, dar mai stii? Oricum, astept cu interes o asemenea initiativa si in Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. La Bacau este plin de covrigarii, faramacii si biserici. Asta este marea industrie a capitalei de judet. Isi deschide unul o covrigarie gen Luca, automat mai apar inca 50… isi deschide altul o fornetarie, in cateva luni mai apar 30. Toate vand aceleasi lucruri.
    Capitalistii din oras nu par a avea viziune… Ceea ce nu imi explic este cum de au facut banii pe care i_au investit din moment ce le lipseste viziunea? Sa fie din furat sau afaceri cu statul?

    • Drept sa spun eu vad o alta cauza pt care in Bacau afacerea market on-line nu merge. Aceasta este numarul mare si inca in extindere de hipermarkete (HM) si markete (M) mai ales de cartier. Kaufland are 2 hipermarkete, Lidl are 4 hipermarkete, Bila 2HM +1 M, Cora 1 HM, Penny 1HM, Profi cred ca peste 7 M de cartier, Auchan 1 HM, Selgros-1HM, Metro-1HM. Oferta si nr lor asigura necesarul de consum, diversitatea, canditatea etc. Daca mergi pe centura mica sunt amplasate ciorchine hipermaketele. Pt unii shopping-ul mai este o recreiere sau un tratament verificati duminica aglomeratia in ele. Comparati situatia existenta la noi cu a Onestiului si reiese clar de ce acolo poate are are succes versiunea on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ