La sfârsitul saptamânii trecute, reprezentantii Consiliului Scolar al Elevilor (CSE) de la Scoala Gimnaziala Beresti-Tazlau au sarbatorit 25 de ani de la ratificarea Conventiei ONU legata de drepturile copilului.

Cu aceasta ocazie, s-a organizat o intâlnire de suflet si iubire fata de elevi, manifestare care a marcat importanta respectarii drepturilor copiilor. Activitatea a fost coordonata de consilierul educativ, prof. Manase Elena-Diana, in colaborare cu directorul scolii, prof. dr. Dumitru Viorel Georgian, si moderata de eleva Mihai Andreea-Ramona din clasa a VIII-a, presedinta Consiliului Scolar al Elevilor.

Despre importanta Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor a vorbit pe larg prof. de istorie Moisa Cornelia. Conform prevederilor Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului, copiii trebuie tratati cu respect, iar Statul trebuie sa le asigure cele mai bune conditii de dezvoltare, sa le respecte drepturile si normele de protectie. Fiecare copil are dreptul la viata, la educatie si la dezvoltare armonioasa.

PUBLICITATE

Scoala Gimnaziala Beresti-Tazlau, prin misiunea si viziunea sa ofera copiilor posibilitatea dezvoltarii lor optime, prin participarea elevilor la actiuni si activitati educative scolare si extrascolare, alaturi de copiii si tinerii din comunitatea locala.

prof. Manase Elena-Diana, consilier educativ


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

59 COMENTARII

 1. Ce frumoasa si roza este aceasta poveste.

  Dar de ce nu se vorbeste si despre “drepturile” acelor 9 copii ai Scolii Gimnaziale Beresti-Tazlau carora li s-a schimbat invatatorul dupa 3 ani de predare la aceeasi clasa???

  Ei nu mai aveau acele drepturi la educatie? La continuitatea predarii la clasa a aceluiasi invatator care i-a luat din clasa pregatitoare si clasa I, le-a pus stiloul in mana si i-a invatat sa scrie.

  Am spus “nu mai aveau” deoarece cei 9 copii s-au transferat de la Scoala Gimnaziala Beresti-Tazlau la alte Scoli de pe raza comunei Beresti-Tazlau, respectiv 7 copii la Scoala Primara Romanesti si 2 copii la Scoala Primara Prisaca, pentru ca domnul Director Profesor Doctor Dumitru Viorel-Georgian nu pune in aplicare METODOLOGIA – CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2015-2016, anexa la Ordinul Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii nr. 4895/2014, care conform Art. 20 (1) “Constituirea posturilor didactice/catedrelor şi încadrarea cadrelor didactice pe posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar se realizează, asigurându-se cu prioritate, continuitatea activităţii didactice de predare la aceleaşi clase sau
  grupe de elevi.”.

  Poate vreti sa stiti si faptul ca in cererile de transfer pentru 7 dintre cei 9 elevi din clasele I si a IV-a s-a cerut si transportul cu microbuzul Scolii de la domiciliu la Scoala Primara Romanesti si retur. Numai ca domnul Director nu are buna vointa sa aprobe cursa de la ora 12 sa duca acesti copii pana in locul de unde ii ia dimineata, lasandu-i in fata Scolii Gimnaziala Beresti-Tazlau, nesupravegheati.

  OARE ACESTI COPII NU AU ACELE DREPTURI LA EDUCATIE DESPRE CARE SE VORBESTE IN REPORTAJUL DE MAI SUS?

  • Citind acest comentariu, am dedus faptul ca acest domn director este direct interesat de cele intamplate, nerespectand legea. Tind sa cred acest lucru din urmatoarele motive:
   1. Ori este ruda cu cel care a preluat postul pe care invatatorul avea continuitate;
   2. Ori este din regimul de dinainte de ’89 (“cand eu comand, eu execut”);
   3. Ori este numit politic si comandat de cei care l-au numit ( “SEFUL COMANDA, EU EXECUT”);

   OARE ACESTE PERSOANE IRESPONSABILE, CU GRAD PE UMAR, NU POT FI TRASE LA RASPUNDERE?

   • Eu cred ca le are pe toate fiindca numai un “prea bine pus sau sustinut” poate incalca legea in asa fel fara sa-i fie frica de conswcinte! Rusine lui fiindca are acelasi prenume ca si al meu si nu vrea sa puna STOP DICTATURII!!!

 2. Oare chiar sunt respectate drepturile copilului in Scoala Beresti-Tazlau?

  Daca erau respectate nu li se schimba invatatorul care le-a pus stiloul in mana in clasa I si in clasa a IV-a l-a schimbat.

  • Noi invatatorii trebuie sa fim supusi regimului, fiindca noi suntem cei din clasa de jos care ne chinuim sa formam valorile, iar acestea uita de unde au plecat si nu valorifica primii ani de scoala.

  • Oare acest director este parinte?! Daca i se intampla copiluluil sau asa ceva? Ii convine? Accepta situatia fiindca este si el “ÜNS” sau riposteaza? Chiar as fi interesata de acest caz. Va rog sa publicati mai departe!

   • Da, este si el la randul lui parinte, dar se pare ca prea ii pasa de viitorul copiilor. Vorba aia “ce-i in mana nu-i minciuna.Trag cat pot fiindca maine nu se stie ce va fi”. Foarte urat din partea lui si fara rost (dupa parerea mea).

  • Domnul sau doamna A.daca sa-u transferat la Romaneeti ,a-ti vrut d-voastra,de ce nu recunoaste-ti nu a-ti vrut sa invete cu d-na Timiras de aia s-a intamplat aceasta problema

   • Domnule sau doamna Anonymous iti pun urmatoarele intrebari si te rog sa raspunzi sincer(a):
    1. Esti parinte?
    2. Daca da, raspunde urmatoarei intrebari? (bineinteles daca ai binevointa): Copilul dumitale a fost in aceasta situatie? Cand te-a intrebat acasa de ce nu mai este domnul invatator in clasa, ce raspuns i-ai dat? I-ai spus ca s-am incalcat Legea? Sau ca asa trebuie?
    3. Daca nu a fost in aceasta situatie, te rog sa te gandesti la cele intrebate!!!!!! (daca ai suflet si esti parinte).

   • Doamna sau domnul Anonymous ati invatat cu doamna Timiras de nu stiti sa scrieti gramatical?

    Daca esti cadru didactic, RUSINE!!!

    • Ce legatura are una cu alta?? Cum va permiteti sa va adresati la persoana doamnei Timiras fara a sti despre ce ii vorba??? Din cate se vede rezultatele doamnei sunt mult peste rezultatele acelui invatator! Va rog frumos sa aveti grija cum va adresati si cui va adresati!!

     • Domnule GIGEL, enuerati va rog cateva din rezultatele doamnei Timiras ” Din cate se vede rezultatele”!

      Of gramatica!

   • “Romaneeti” ce localitate este? Din ce tara? Din Romania eu cred ca nu. Mari probleme cu gramatica. Oare de ce s-o fi inventat ea? Dar ce conteaza? Daca am titlul de “DOCTOR”! HOOOO!!!!
    Eu in locul dumitale, mi-as da demisia si as fugi departe, fiindca postul asta nu iti apartine.

   • Daca esti “Tovarasul doctor profesor” este de inteles ca nu ai treaba cu Legea! Cu cat te-a uns? Sau pentru cat timp ti-au promis postul de director?

 3. Foarte urat ce se intampla in invatamantul romanesc. Laudele cu drepturile omului si ale copilului sunt doar vorbe false. In regimul de astazi, chiar daca au trecut 25 de ani de la comunism, tot se mai aplica dictatura,

 4. RUSINE SA LE FIE CELOR CARE CONDUC ACESTE INSTITUTII ALE STATULUI SI FAC CE VOR EI!

  OARE ACESTI DIRECTORI SUNT SI EI LA RANDUL LOR PARINTI?

  DACA AR FI PARINTI, S-AR GANDI SI LA VIITOR COPIILOR LOR, NU NUMAI LA INTERESELE LOR PERSONALE!

  RUSINE SA LE FIE!

 5. Eu daca as fi parinte si as avea copilul in acea scoala as strange de gat acel director incompetent care coboara copiii din microbuzul destinat transportului elevilor (nu proprietatea lui personala asa cum se pun stapani)! Oare acesti directori care taie si spanzura in parohiile lor nu pot fi trasi la raspundere de organele superioare??? Sau sunt “SAGETILE” lor?

 6. Eu cred ca acest director este de pe alte meleaguri care nu vrea sa vada un viitor stralucitor al scolii bacauane! Am mai auzit de astfel de cazuri unde au fost numiti directori din alte judete ale tarii care s-au”maritat” si s-au crezut stapani pe meleagurile altora. dar cel mai important lucru: “SA NU UITE DE UNDE AI PLECAT FIINDCA SE POT INTOARCE FOARTE REPEDE INAPOI CU CATE 3 CIZME (2 IN PICIOARE SI UNA IN FUND)

 7. Doamna “A” (Julieta) la Romanesti nu li s a schimbat invatatorul? Toti acesti copii au fost schimbati la alte scoli si la alt invatator de catre parinti, nu de catre director sau altcineva, acum dragi parinti nu v ati mai gandit la copii vostri ca ii mutati dintr un loc in altul??? Nu este nimeni dator sa va duca si sa va aduca copilul acasa/scoala!!! Nu aveti decat sa va luati o bona!

  • Nu li s-a schimbat invatatorul din voia parintilor sau a copiilor, ci a conducerii. Dupa 3 ani de predare la aceeasi clasa si intrerupta de “o nevoie sau interes personal”!

   Dar daca tot suntem populari pe site-ul “DESTEPTAREA”, va promit ca o sa fim si pe TELEVIZIUNILE NATIONALE, sa vada o tara intreaga

  • Copiii au fost transferati de la Scoala Gimnaziala Beresti-Tazlau fiindca li s-a incalcat dreptul la educatie si li s-a schimbat invatatorul fara voia lor si a parintilor lor!

 8. Doamna “A” (Julieta Mihai) dar pe acei 9 copii cine i a mutat de la scoala?? Mutarea asta de la o scoala la alta cum vi se pare??? Si unde sunt acum au alt invatator, deci aceeasi treaba, chiar mai rau, o alta scoala, alti colegi, alt sat!!! Asta doar ca aveti ura pe dna Invatator?? Si chiar copilul d.voastra a lucrat cu d.na Invatator, atunci nu mai era o problema?? Asa cum este domnul director asa sunteti si d.voastra, intrusi in comuna!! Nu aveti niciun drept sa comentati la adresa dumnealui!

 9. Eu cred ca “B” are probleme grave cu gramatica. Oare face parte din cadrul cadrelor didactice? Daca da, LA SCOLARIZARE!!!!

 10. Problema tuturor de aici este gramatica :))) dar tu A vad ca ai probleme mari, asa ca ti a facut Ioana niste recomandari! ??

 11. Hai sa ti mai zic ceva doamna A, degeaba te adresezi cu doamna B si tot bati apropouri ca o faci degeaba 😉 Respectiva persoana nu ar sta la discutii tocmai aici unde toti sunt destepti, scoliti si fara identitate! Asa ca mai gandeste te cine ar putea fi acest “B”, te asigur 100% ca nu e doamna despre care banui!

 12. Bine-bine, cred că am înțeles durerea exprimată în luările de ”poziție” de dinaintea mea și, tocmai de aceea doresc să mă/vă întreb, dacă nu cumva s-a făcut uz de art.21(3), din aceeași lege, în luarea deciziei cu pricina? Respectivul aliniat precizează că, în situația în care un post didactic, după aplicarea principiului continuității activității didactice (…), este solicitat de mai multe cadre didactice (…), pentru departajare se aplică criteriile și punctajele pentru evaluarea pers. didactic prevăzute în anexa 2, adică nivelul studiilor, gradul didactic, rezultate în activitatea didactică ș.a.).

  • Domnele Ion. Chiar dacă esti de la Strâmba, trebuie să judeci drept. Sau să citești corect art. invocat…. DUPĂ APLICAREA PRINCIPIULUI CONTINUITĂȚII, CEI CARE SOLICITĂ POSTUL RĂMAS, DACĂ EL EXISTĂ, ARE LOC CONCURS DE DOSARE. Ce este asa greu de inteles?

  • Foarte urat cand poti sustine ceva ilegal.

   Cum ai putut citi metodologia domnule ION?

   De fapt, daca esti de la Stramba!

   Tot ca strambul ai citit-o!

   Mai mult de atat nu cred ca ai nevoie sa intelegi!

   Fiindca tot stramb o tii in mana!

 13. Domnule Ion Strâmbul ati citit metodologia? Sau comentati după părerile altora? (direct sau indirect interesate?)

 14. Tocmai că am citit metodologia (Metodologia – cadru privind mobilitatea peronalului didactic, din învățământul preuniversitar în anul școlar 2015-2016), și mi-am permis să pun doar o întrebare, nimic mai mult! Pentru că nici mie nu mi-a fost clar, care prevederi s-au aplicat totuși până la urmă, cele din art 21(3), pentru că înțeleg mare supărare că nu s-a aplicat art. 20(1)? Articol (aliniat), care prevede într-adevăr ”concurs de dosare”, cum spune cu alte cuvinte decât în lege, Domnul D. În rest nu mă interesează, nici problema în sine, cu atît mai mult părerile altora, ci doar dacă s-a respectat legea, sau s-a aplicat strâmb la …Strâmba!

 15. Este foarte clar ca s-a aplicat stramb Legea.

  Ce este asa de greu de inteles aceasta metodologie?

  Intai se aplica principiul continuitatii, iar dupa aplicarea acestuia, se pun in practica celelalte alineate si articole care urmeaza.

  Scrie destul de clar ” DUPA APLICAREA PRINCIPIULUI CONTINUITATI”

 16. Eu cred ca dom’ director este putin vrajit de domnisoara “M”. Ori i-a pus-o, ori i-a promis-o.

  Cine stie, poate poate o sa cada ceva. Vorba aia “Gaina batrana face ciorba buna”.

  Dar tine minte dom’ director cine e “la cap papusa si la c.. matusa” te lucreaza de nu te vezi.

Comments are closed.