Bucurie, sentiment de implinire si realizare, schimb de experienta, emotii. Sunt doar o parte din trairile celor 17 elevi ai Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” Bacau, abia intorsi dintr-un flux de practica desfasurat in Portugalia, la INDOT Design – Barcelos, în cadrul proiectului ErasmusA, intitulat “Competente europene in WebDesign”, nr. 2014 – 1- RO01 – KA102 – 001233, ce face parte din Actiunea Cheie 1 – Mobilitatii de Formare VET si care s-a derulat pe perioada a doua saptamâni. “Actorii principali din cadrul fluxului, elevi de clasa a XI-a si a XII-a, de la profilul real si tehnic, au avut ocazia sa desfasoare stagii de practica în companii IT din orasul Barcelos.

Programul de lucru a fost de 6 ore/zi si a avut la baza aprofundarea notiunilor din curriculum national (clasele XI, XII) conform unui Acord de formare numit Learning Agreement, aprobat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale”, a declarat prof. Carmen Popa, directorul colegiului bacauan, care a insotit delegatia in Portugalia. In week-end, în cadrul programului cultural, au fost organizate excursii în Porto, Braga (vizita la Bom Jesus do Monte), Valença (vizita la Viana Do Castelo) si Lima.

De asemenea, s-au legat prietenii cu alte grupuri de participanti, reprezentând atât România, dar si Turcia, Slovenia. “Participarea elevilor nostri intr-un proiect de o astfel de anvergura reprezinta plus valoare, atât pentru colegiu, cât si pentru elevi.

PUBLICITATE

Resursele Web cuceresc un rol tot mai pregnant în societate, meritând pe deplin titulatura de Noile carti ale epocii moderne, oferind o gama diversificata de aplicatii care revolutioneaza modul clasic de studiu. Felicit elevii participanti pentru implicare si pentru buna colaborare pe toata perioada de desfasurare a stagiului”, a mai adaugat si prof. Elena Frunza, coordonator de proiect. Elevii participanti sunt: Petru Amarghioalei, Iosif Duma, Catalina Enache, Alexandru Gabor, Ionut Nica, Demarco Alexandro Przibilla, Bogdan Solomon – clasa a XI-a, si Alessandro Bolog, Andreea Buza, Ancuta Carpuci, Andreea Gologan, Alina Grosu, Marian Heris, Alexandra Istoc, George Lovin, Sorina Marcus, Mirela Strat – clasa a XII-a.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ