18 mai 2024
ActualitateSucces băcăuan la Campionatele de șah de la Eforie Nord

Succes băcăuan la Campionatele de șah de la Eforie Nord

Mara Grama, componentă a Clubului de Șah „Balta Albastră” din Bacău a obținut o victorie remarcabilă în runda a VIII-a a Campionatelor Naționale pentru Copii și Juniori de la Eforie Nord, care au loc în perioada 11-21 aprilie.

Mara Grama a câștigat partida cu Lavinia-Karis Dogaru – componentă a clubului „Academia de Șah Văsâi”.

„Succesul – Gheorghe Pirici, președintele Clubului Sportiv Balta Albastră și arbitru de șah – este remarcabil, deoarece Lavinia, întoarsă de curând în țară, a fost pregătită în Lotul Național al Italiei și este o jucătoare valoroasă. Pregătirea profesională de la Balta Albastră, sprijinul acordat de familie și de firma Partener, din Bacău, au condus la un salt valoric semnificativ. Nu putem uita nici de munca depusă în faza de inițiere de Daniel Munteanu, la Parohia Sfinții Trei Ierarhi din Bacău.”La Campionatele de la Eforie Nord se desfășoară patru competiții: șah clasic, dezlegări, șah rapid și blitz. Sunt 420 de participanți la campionatul de șah clasic: 281 la open și 139 la feminin. La probele de dezlegări s-au înscris 363 de copii și juniori. La șah rapid și blitz s-a înregistrat un număr record de participanți: 565 de jucători la șah rapid și 530 de jucători la blitz.

Pe 21 aprilie se va afla cine sunt noii campioni naționali la open și la feminin, pe cele șapte categorii de vârstă: U8, U10, U12, U14, U16, U18 și U20.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri