Senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a declarat că un studiu comparativ, recent finalizat, arată că dintre cele două variante de autostradă, Bacău-Brașov și Iași-Târgu Mureș, prima este cea fezabilă.

„Rezultatele acestui studiu demonstrează că dacă se va face vreodată o autostradă care va lega Moldova de vestul țării, Bacău-Brașov este soluția cea mai fezabilă din punct de vedere al costurilor și al aspectelor tehnice”, a afirmat Dragoș Benea.

Senatorul PSD, prezent la semnarea contractului de execuție a străzii Aeroportului, s-a referit și la celelalte investiții importante care urmează să fie demarate: parcarea cu 300 de locuri, care va fi realizată în cadrul proiectului de modernizare a Aeroportului, varianta ocolitoare a Bacăului, pentru care licitația a fost câștigată de Spedition UMB-Tehnostrade, dar a fost contestat rezultatul, și noua pistă, care va avea indicele de portanță 65 și a cărei documentație se află la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice pentru validare.

„Avansăm mai încet decât ne-am dori, dar avansăm cu toate aceste proiecte și eu cred că le vom avea puse în linie atunci când va veni scadența. Să vedem cât de bine le-am comunicat și cât de bine punem contrastul între noi și ceilalți!

Așteptăm cu înfrigurare, toți, finalizarea contestației de la centura Bacăului, care era inaugurată de Orban în 2008-2009, așteptăm cu înfrigurare și primul document oficial pentru autostrada Bacău-Brașov. Noi lucrurile acestea le avem în atenție și le urmărim mai îndeaproape decât o fac unii funcționari cu funcții de conducere”, a declarat liderul județenei PSD Bacău.

Alte articole