Bibliotecile publice si ale unor institutii sau intreprinderi din judetul Bacau au imprumutat utilizatorilor, in anul 2014, in medie câte 13 volume – conform datelor facute publice de Directia Judeteana de Statistica.

Cele mai multe volume eliberate pe un cititor activ au fost înregistrate în bibliotecile universitare (32 volume pe utilizator), urmate in acest inedit top de Biblioteca Judeteana (19 volume), de bibliotecile municipale si orasenesti (18 volume), de bibliotecile publice si scolare (câte 12 volume), de bibliotecile comunale (7 volume) si de bibliotecile specializate (3 volume).

Cele mai multe carti, aproape 2,4 milioane, se afla in bibliotecile scolare ale judetului, din care anul trecut au fost imprumutate peste 373.000, urmate de bibliotecile publice, cu peste 1,5 milioane de volume, din care au fost solicitate de cititori peste 522.000. Cele mai putine carti sunt exact acolo unde sunt mai mult citite, adica in universitati, putin peste 235.000, din care au fost studiate aproape 109.000. In toate bibliotecile judetului sunt peste sase milioane de volume, din care peste o treime sunt in bibliotecile scolare.

PUBLICITATE

Din totalul bibliotecilor publice si de institutii din judetul Bacau, in anul 2014, peste 90% erau biblioteci comunale, aproape 74% erau biblioteci scolare, aproape 20% erau biblioteci publice, peste 8% erau biblioteci municipale si orasenesti, iar ceva mai mult de 6% erau biblioteci specializate. Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” din Onesti este, de departe, cea mai eleganta si cea mai atractiva insitutie de acest gen.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ