In aceasta saptamâna, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare (SNPAP) Tg. Ocna efectueaza un stagiu de practica cu tema „Managementul detinutilor periculosi si al violentei” pentru doi studenti care au venit aici de la Scoala Nationala de Administratie Penitenciara din Franta.

„Cei doi studenti francezi vor asista la lucrarile practice ale modulului de învatamânt Psihologie penitenciara cu tema «Agresivitatea în mediul închis» si astfel ei vor putea afla informatii utile despre agresivitatea în mediul penitenciar, formele agresivitatii, factorii implicati în generarea acesteia, gestionarea si aplicarea metodelor specifice de detensionare a persoanelor private de libertate în mediul penitenciar”, explica scms. de penitenciare Mihaela Braila, purtator de cuvânt la SNPAP Tg. Ocna.

Studentii straini vor asista si la o ora de autoaparare în care viitorii agenti îsi însusesc tehnica prin care se pot apara în cazul unui atac. Pentru ca stagiul de practica sa fie unul complet, acestia vor vizita si Penitenciarul Spital Tg. Ocna, Penitenciarul Bacau si Centrul Educativ Tg. Ocna. In timpul liber ei vor putea vizita si punctele de interes turistic ale zonei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ