În cadrul programului POS Mediu, CRAB deruleaza, in aceasta perioada, proiectul „Extindere retele de canalizare Bacau” pe mai multe strazi din municipiu printre care si strada Salciei, din cartierul Serbanesti. Lucrarile sunt executate de societatea ERBASU Bucuresti si sunt aproape finalizate doar pe tronsonul principal, dintre str. Serbanesti si Gral. Eremia Grigorescu. Locuitorii de pe aceasta strada au cerut de ani si ani introducerea canalizarii si asfaltarea strazii Salciei, insa, de fiecare data, au primit doar…incurajari si indemn la rabdare. Ziarul nostru a consemnat in mai multe editii nemultumirile oamenilor, insa abia in luna octombrie 2015, CRAB s-a lasat induplecata de solicitarile cetatenilor si a demarat lucrarea la canalizare, insa doar pe jumatate de strada.

Discriminare pe aceeasi strada

Am fost, din nou, pe Salciei, bucurosi sa consemnam un fapt pozitiv: canalizarea mult asteptata. Am gasit doua tabere, multumiti si nemultumiti. Cecilia Popa, de la nr. 1 Bis, ne-a spus ca pe tronsonul unde locuieste, chiar daca strada se numeste tot Salciei, nu se va monta canalizare, ci doar pe portiunea care da in Gral. Eremia Grigorescu. „Nu stim proiectul, nimeni nu vrea sa ne spuna nimic, constructorul tace, de la primarie nu a venit nimeni sa ne spuna de ce nu vom avea si noi canalizare. Cum este posibil, unii vor beneficia, altii, nu. Stam pe aceeasi strada, constructorul este aici. Nu mai intelegem nimic”. Alti locuitori, care vor beneficia de canalizare, reclama faptul ca, dupa masuratorile lor, reteaua principala este la o adâncime mai mica decât ar fi necesar. Ne explica Ioan Diamant, locuitor pe o artera laterala. „Noi ne-am facut canalizare cu banii nostri, pe aceasta mica straduta. Dupa cum era proiectul, am iesit la 1,50 adâncime, insa conducta lor este la 1,40 m, nu la 1,61 m, cum este in proiect. Acum ce facem? Am incercat sa vorbim la Primarie, ne trimite la CRAB, aici este tacere. Ati mai fost pe aici, ati scris, poate ne ajutati si acum.”

PUBLICITATE

Poate de Craciun…

Am putea continua, insa pe Salciei, imbucurator este ca, pâna la urma, lucrarile la instalatia de canalizare au inceput. Mai ramâne asfaltul. Pentru a lamuri macar o parte din nemultumiri, am solicitat informatii de la Primaria Bacau, despre decizia ca lucrarea sa se execute doar pe o portiune de strada: „Discutiile purtate cu conducerea CRAB au condus la extinderea lucrarilor pe tronsonul care nu fusese prins initial în proiect. Este foarte posibil ca lucrarile sa înceapa chiar în acest an”, scrie in raspunsul Primariei Bacau. Este vorba de tronsonul care iese in Calea Romanului. Cât priveste problemele tehnice, ele pot fi lamurite de reprezentantii CRAB si ai constructorului, care, din respect pentru cetateni, ar trebui sa se deplaseze pe santier.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Cateva concluzii si cometarii:

  1. Sa nu ai in sec. XXI apa curenta, canalizare si asfalt pe o strada dintr-un municipiu, a carei vechime este de peste 40 de ani, in timp ce primaria arunca bani pe kilometri de trotuare, borduri, etc., mi se pare si imoral, si nedemocratic si ilegal.
  2. Zic ilegal deoarece, eu cred, ca in documentele primariei strada Salciei veche figureaza ca asfaltata si cu toate utilitatile necesare (apa, canal, etc.)?!?
  3. Impozitul si taxele locale platite de ani buni de locuitorii acestei strazi sunt conforme cu cele pentru strazi asfaltate si cu toate utilitatile.
  4. Deci primaria, sfidand legile, si-a batut joc, si-si bate joc si in continuare, de cetatenii de pe strada Salciei, platitori de taxe si impozite supraevaluate!
  5. Mai este un aspect foarte important: cel al sanatatii locuitorilor. Apa potabila este preluata din panza freatica unde se scurg dejectiile din haznalele locuitorilor, haznale dispuse la 2-3 metri de pompele pentru apa.
  6. Cand ploua, strada devine impracticabila – apa depaseste 20 – 40 cm (se mai scurg si apele pluviale de pe strada Serbanesti).
  7. In concluzie, recomand locuitorilor de pe strada Salciei veche sa actioneze in instanta Primaria Bacau deoarece o alta cale de rezolvare a problemelor nu exista. Numai asa isi vor recupera si banii platiti degeaba ca taxe si impozite necuvenite si vor obliga autoritatile sa-si respecte obligatiile ce le revin in conformitate cu legile acestei tari.

LĂSAȚI UN MESAJ