Hotul a fost inregistrat de camera video dar politistii nu l-au descoperit

– s-a intâmplat ziua in amiaza mare, intr-o parcare supravegheata cu o camera video – hotul s-a dus tinta lânga o masina si din trei miscari a plecat cu o oglinda retrovizoare – proprietarul masinii a pus la dispozitia politistilor imaginile surprinse de camera de supraveghere, insa, dovezile au fost inregistrate in evidenta lucrarilor penale cu autori necunoscuti

Familia pagubita locuieste pe strada Republicii din municipiul Bacau si nu este la prima experienta de acest gen. Pentru a-i descuraja pe infractori si chiar a-i surprinde in flagrant pentru a-i da ulterior pe mâna politistilor, proprietarul masinii si-a montat in balcon doua camere de supraveghere. Intr-o dimineata, familia Botez s-a trezit ca nu mai are o oglinda retrovizoare si s-a pus pe cautat imaginile cu autorul faptei.

“Culmea este ca noi ne gândeam ca fapta a avut loc pe timp de noapte si nu am gasit nimic pe inregistrarile nocturne. Atunci am realizat ca cel care ne-a furat oglinda a facut-o pe timp de zi si asa l-am descoperit. Camerele l-au surprins in toata splendoarea si atunci am stiu ca politistii il vor identifica, il vor prinde si va fi pedepsit pentru fapta lui.

In loc sa se intâmple toate aceste lucruri, seful Inspectoratului de Politie Judetean Bacau imi raspunde printr-o adresa la sesizarea mea ca fapta este cu autor necunoscut”, declara Elena Botez, pagubita. Raspunsul la plângere a fost formulat de cms. sef Viorel Mariut, seful Sectiei 1 Politie Bacau, urmând sa fie efectuate cercetari pentru furt calificat.

Faptul ca autorul furtului din 21 aprilie nu a fost prins pâna acum, a dezamagit-o pe Elena Botez. “Nu cred ca hotul e la prima abatere. A dat dovada de prea multa indemânare atunci când mi-a saltat oglinda auto. Stia exact ce face. Eram convinsa ca filmarea ii va ajuta pe politisti la prinderea autorului. Am facut tot posibilul sa-i ajut, le-am oferit filmarea si acum imi spun ca e autor necunoscut. Ma asteptam la un altfel de raspuns”, spune femeia.

Acum, ea crede ca investitia facuta in sistemul de supraveghere a fost inutila, in conditiile in care autorul este in continuare in libertate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. DE CE NU A TI PRINSUL HOTUL DOAMNA SI SA L DUCETI LA POLITIEEE…VEDETI A TI GRESIT…NU ESTE TREABA POLITIEI SA PRINDA HOTII….CHIAR DACA LE ATI DAT MURA N GURA…DAR MUIETI SUNT POSMEGII….

  2. Cand instalezi sisteme video dupa cum te duce capul, astea sunt rezultatele. Obligatia de a va pazi bunurile va revine dvs., nu Politiei. Sunt specialisti care pe langa faptul ca au scoala de specialitate au si experienta in domeniu. Daca apelati la ei, ati fi aflat ca nu asa se supravegheaza o parcare, ca acele camere nu sunt pentru astfel de supravegheri si primeati un sfat avizat. Camerele sunt de foarte multe feluri si doar un specialist va putea spune care tip de camera si ce tip de amplasament este util in situatia data. Altfel ati cheltuit banii degeaba, investitia dvs. fiind de fapt o cheltuiala. O filmare slaba, nici nu poate avea un alt fel de rezultat. Politistii nu sunt ghicitori in stele si nici nu pot identifica hotul de pe o filmare facuta pentru supraveghere de ansamblu. Identificarea conform regulamentelor se face in mod clar, daca fata suspectului reprezinta 30% din cadrul filmat. Dar astea sunt aspecte pe care un vanzator nu le stie sau nu vi le spune.

  3. Domnul Specialist e oare Șef de Secție sau Adjunct ? Lăsați- ne cu prosteala , lasați-ne suntem sătui ,așa pasați toate reclamațiile cetățenilor !

  4. Mai “Specialist”,dar cand politia recurge la vrajitoare,clarvazatori,la falsi martori,atunci ancheta se deruleaza mai departe?Sau cand urmaresc oameni ,ce au avut curajul sa le spuna adevarul gol-golut,si se simt deranjati ,atunci se poate?Sa ia filmarea sa o puna pe echipamentele lor ce sunt superioare si sa-si faca treaba.De aia ii platim din baniii nostri.

  5. In zona Republicii se fura orice se poate de la masini: capace, spice antene, capace de oglinzi, oglinzi cu totul si asta chiar in timpul zilei sub ochii trecatorilor. Lumea trece, vede dar nu intervine… Un sfat pe care l’am aplicat o data: cand prindeti hotul, premiati’l cu o buna bataie (daca se poate) pana sa apara politistii.

  6. Se zice ca bataie e rupta din rai. Stiu pe cineva care si-a facut dreptate cu pumnul. Acum acel cineva mai are de ispasit vreo 2 luni din 2 ani de inchisoare… pentru ca individul celalalt si-a permis un avocat foarte bun.

LĂSAȚI UN MESAJ