Traficul de pe strada Milcov ramâne un calvar

* firma care executa lucrarile s-a declarat depasita de proiect si s-a retras, iar Primaria a reziliat contractul si va face o noua licitatie * lucrarile s-ar putea finaliza cel mai devreme in noiembrie

Proiectul de modernizare al strazilor Milcov – I.L. Caragiale, proiect pornit cu mare tam-tam in primavara anului 2014, dar in primul rând extrem de util pentru tranzitarea municipiului pe axa nord-sud, a sucombat subit.

S-au naruit astfel toate promisiunile facute constant de autoritatile locale privind finalizarea lucrarilor, ba in toamna anului trecut, ba in aceasta primavara. Motivul acestui esec este faptul ca societatea care câstigase licitatia, SC IMROM SA, cu sediul in Roman, judetul Neamt, s-a declarat depasita de complexitatea lucrarilor si a cerut sa se retraga.

In consecinta, Primaria s-a vazut nevoita sa rezilieze contractul, ceea ce s-a intâmplat zilele trecute, ca urmare a „nerespectarii de catre constructor a prevederilor din caietul de sarcini, mai exact a parametrilor tehnici ai conductei de apa”.

Mai exact, firma IMROM nu a respectat parametrii din proiect ai conductei ce facea parte din infrastructura zonei si a montat tevi mai ieftine si neconforme cu cerintele.

„Inovatia” ar fi permis firmei sa isi majoreze profitul cu circa 100.000 de euro, dupa cum au acuzat factori politici locali.

Reprezentantii Primariei spun ca nu s-a platit nici un leu pentru aceasta lucrare, cheltuieli care pot fi trecute la capitolul „pierderi” de catre SC IMROM.

Fiindca lucrarile au trenat nepermis, autoritatile au promis turnarea unui strat asfaltic provizoriu care sa permita traficul pe timpul iernii, iar in aprilie lucrarea ar fi trebuit sa fie finalizata in intregime.

Acest lucru insa nu s-a intâmplat.

Simultan cu rezilierea contractului, Primaria municipiului Bacau a înstiintat ADR Nord Est cu privire la motivele care au stat la baza rezilierii acestui contract, iar organismul finantator – ADR Nord Est – a prelungit contractul de finantare cu sapte luni, pâna la sfârsitul lunii noiembrie.

„Ceea ce avem de facut acum este evaluarea stadiului lucrarilor printr-o expertiza, care va fi gata in maxim zece zile, apoi vom intocmi un nou caiet de sarcini si, probabil ca in circa o luna si o saptamâna vom face o noua licitatie ca sa gasim un constructor serios. In opinia mea, o firma serioasa mai are de lucru circa trei luni”, a explicat viceprimarul Vasile Tescaru.

De mentionat ca atunci când a inceput modernizarea strazii Stefan cel Mare, autoritatile mizau pe un grafic ce ar fi permis corelarea si fluidizarea traficului rutier pe strazile Mioritei-I L Caragiale-Milcov si pe Stefan cel Mare. Lucrurile s-au dat insa peste cap acum, iar nervii soferilor sunt in continuare pusi la grea incercare, la fel ca si masinile lor.

Primaria municipiului Bacau va scoate la licitație restul lucrarilor ramase de executat, circa 40%, lucrari care vor fi finalizate integral pâna în luna noiembrie, dupa cum anunta un comunicat al Primariei.

[wonderplugin_gallery id=”228″]

Valoarea totala a Proiectului Milcov este de peste 30 de milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 23,7 milioane lei. Noua cale de trafic reabilitata va completa si va inchide Centura Mica a Bacaului, ce mai include strazile prinse in modernizarile de la Podul Trebes pâna la capatul dinspre Autogara al strazii Mioritei. Proiectul Milcov prevede refacerea trotuarelor, a canalizarilor, a iluminatului, a mobilierului stradal, a caii de rulare pe patru benzi, alveole pentru statiile de autobuz. Lucrarile ar fi urmat sa dureze 12 luni, dar termenul aproape s-a dublat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

  1. nu constructorul este de vina ,ci firmele capusa bagate pe git constructorului de catre stavarache.rusine sa iti fie nesimtitule.pleaca imediat din primarie cu toata sleatca ta.

  2. Dac îi nevoi dă matali strigături pin Bacău ista și iaca așa poati oaminii îesă cu târnăcoapi și lopeți și reparăm la dracu s-o ia strada iasta.Numa nu-i chiama pi popi cî nu sî mai terminî niși la dracu-n praznic.

  3. Iata efectul clementei sau mai bine zis al neputintei justitiei din Romania ! Odata reintors pe scaunul de primar Stavarache a reaprins fitilul catre dezastrul Bacaului. Cred sincer , desi de regula nu sunt adeptul acestor metode , ca bacauanii trebuie sa iasa in strada si sa protesteze energic impotriva acestui impostor , adevarat inamic al orasului si al cetatenilor.Bacauani treziti-va !!!

  4. Ce mizerie abjecta… adica Stavarache, Tomescu si gasca lor fac licitatie si castiga o firma care este depasita de situatie… pai sigur ca era depasita, din moment ce nu a putut fura si nu a avut de unde recupera spagile date.

  5. Firma a montat o teava mai ieftina pentru ca astfel sa scoata spaga pe care a dat-o puscariabilului de Stavarache. Credeti ca se face vreo lucrare in Bacau fara ca excrocul sa perceapa spaga. Din cauza acestei canalii, firme care au vrut sa investeasca in Bacau nu au putut sa o faca pentru ca li s-a cerut spaga. Cine da spaga face. A vrit o firma straina sa deschida o fabrica de air-baguri pe locul fostei autobaze iar Mizerabilul a cerut 100.000 Euro spaga. Firma a refuzat si a plecat sa construiasca fabrica i alta parte. S-au pierdut locuri de munca si bani la bugetul local. Constuim peste tot supermarketuri.

LĂSAȚI UN MESAJ